Connect with us

technokrata

Késni fognak az új Intel processzorok?

Laptop

Késni fognak az új Intel processzorok?

Lélegzetvételhez juthat az AMD.

A The Inquirer értesülései szerint a 45 nanométeres gyártási eljárásra való átállás korábban 2007 harmadik-negyedik negyedévére tervezett időpontja a jövő év elejére csúszik át. Az IT-bulvárlap tudni véli, hogy az Intel első, tovább csökkentett csíkszélességű, tömeggyártásban előállított processzorai csak 2008 első pár hónapjában jelennek meg a piacon.

Ha a The Inquirer értesülései igazak, akkor csak a következő tél végén kerülhetnek reflektorfénybe a 45 nanométeres magokkal bíró változatok. A kétmagos kialakítású, Wolfdale kódnevű modellek 1333 MHz-es FSB-vel rendelkeznek majd, illetve 6 MB-nyi másodszintű cache-t pakol beléjük a gyártó. Ezenfelül kétszálas végrehajtásra is képesek lesznek, ez tehát virtuálisan négymagos processzornak felel majd meg (először a Pentium 4-eseknél jelent meg a Hyperthreading technológia). Mindegyik chip 64 bites lesz, támogatja a Speedstep, a VIIV, a vPRO, VT, TXT és execute disable bit technológiákat. Lábkiosztása továbbra is 775-ös lesz, de használatához új chipkészlet kell majd.

Nézzük a négymagos, Yorkfield változatot! Ez 1066 MHz-es FSB-vel kerül piacra, a némileg alacsonyabb frontoldali buszsebességet ellensúlyozza az összesen 12 MB-nyi cache memória. A négy mag egyenként szintén két-két szálas végrehajtásra képes. Működési órajeleket továbbra sem lehet tudni, az azonban ismert, hogy a Yorkfield tulajdonképpen két Wolfdale magos processzor „összetapasztásából” születhet meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp