Connect with us

technokrata

A Sony eldobható notebookja

Laptop

A Sony eldobható notebookja

Szénszálból építve.

Alig 1,12 kilogramm a Sony legújabb Centrino noteszgépének a tömege – ezt elsősorban a szénszálas váznak köszönheti, amely amellett, hogy nagy fizikai terhelést képes elviselni, még könnyűvé is teszi a hordozható számítógépet. A Vaio G11 ezáltal akár 1 méter magasságból is leejthető, a távol-keleti vállalat szerint semmilyen fizikai károsodás nem éri az alkatrészeket.

A notebookot a hordozhatóság jegyében alkották meg, ezért lett a kijelzője mindössze 12,1 colos. Az 1024×768 pixeles LCD alá az Intel integrált grafikus chipje (945GMS) dolgozik. Természetesen egy ilyen készüléknél nem is fontos a lehengerlő teljesítmény: a házon belül egy 1,33 GHz-en futó Intel Core Solo processzor található, amely ultra-alacsony feszültségen működik. Emellé a kiválasztott modelltől függően 1 vagy 2 GB-nyi memória társulhat; winchesterük viszont minden esetben ugyanaz: egy 100 GB-os, ütődésálló merevlemezen tárolják az adatokat. Ha ez a hely sem lenne elég, akkor az éppen nélkülözhető file-ok a kétrétegű lemezeket is támogató DVR-íróval archiválhatók.

Minden notebook rendelkezik wireless képességekkel: a 802.11a/b/g szabványt egyaránt támogatják; vezetékes Ethernet hálózatra pedig gigabites sebességgel tudnak kapcsolódni. A gyártó ellátta a kis készülékeket SD és Memory Stick slotokkal, két USB porttal, és a biztonság jegyében még egy ujjlenyomat-ellenőrző is rákerült. A Windows Vista Business operációs rendszerrel piacra hozni tervezett modell ára egyelőre nem ismert.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp