Connect with us

Canon: készítsünk HD-s felvételeket!

Laptop

Canon: készítsünk HD-s felvételeket!

Akár 1920×1080 képpontos videókat is felvehetünk a Canon legújabb kamerájával.

Az új, Canon HV20 jelű modell a HV10 méltó társa, ebben a készülékben is a Canon 2,96 megapixeles, 1920×1080 képpontos HD CMOS képérzékelője található. Valódi HD felbontással, HDV1080i formátumban rögzíti a felvételeket – ez az első széles körben elérhető kamera, amely a mozifilmeknél is alkalmazott progresszív módot is támogatja.
A HV20-as készülék alapja a Canon három-pilléres HD kamerarendszere: a valódi HD CMOS képérzékelő, az eredeti Canon optika és a HD-re optimalizált DIGIC DV II processzor.

Az új modellt Super Range optikai képstabilizátorral (OIS) építették, az „Instant AF” rendszernek köszönhetőn pontos, ugyanakkor nagysebességű automatikus élességállításra képes – ez a Canon első olyan kamerája, amelyen megtalálható a HDMI (High Definition Multimedia Interface) csatlakozó is. A HDMI a kamera televízióhoz vagy számítógéphez való csatlakoztatásával a HD-minőségű videók a nagyképernyős megjelenítőkön is azonnal megtekinthetők.

További jellemzők
– manuális élességállítás a „Focus Assist” segítségével
– Canon HD Video objektív 10-szeres optikai zoommal és Super Range optikai képstabilizátorral
– DIGIC DV II processzor, további digitális fényképezési funkciókkal
– mozifilm-stílusú progresszív 25P (Progressive) mód, egyedi CINE képbeállításokkal
– HDMI csatlakozó, mikrofonbemenet kézi hangerő-beállítással, vakupapucs

A HV20-ast egy precíziós, 10-szeres nagyítású, kifejezetten a HD felbontású kamerákhoz kifejlesztett objektívvel építették, emellett fokozatos ND (Neutral Density) szűrővel és Super Range optikai képstabilizátorral rendelkezik. Ez utóbbi kétféle mozgás-érzékelési módot is használ, így alacsony és magas frekvenciákon is képes a rezgések kompenzálására – például a felhasználó lélegzéséből eredő mozgásoknál, amelyeknek kiegyenlítésére nem minden rendszer képes. A Super Range rendszer hatékonyan működik a digitális fényképek elkészítésekor is.

A DIGIC DV II processzor a HD minőségű képalkotás megnövekedett igényeihez készült, ennek eredményeként fejlett képzaj-csökkentési technológiával is rendelkezik. A felvételeken telített és élénk színek jelennek meg. A DIGIC DV II lehetővé teszi a videofelvételek készítése közben a szimultán fényképezést is, a MiniSD memóriakártyára akár 2,07 megapixeles felvételek is rögzíthetők. Korszerű digitális fényképezési funkciók is rendelkezésre állnak – többek között az egygombos hisztogram-megjelenítés. A kamera rendelkezik beépített vakuval és PictBridge közvetlen nyomtatási lehetőséggel is.

A HV20 alkalmas a 25P (Progressive) módban történő képrögzítésre is. A 24 képkocka/másodperces képrögzítéshez hasonlóan ezt a HD CMOS úgy teszi lehetővé, hogy progresszív és váltott soros kiolvasásra is képes. A felső kategóriás XH-sorozatú kamerákból megszokott „cine gamma”, „cine mátrix” és egyéb változók beállításával a televízión visszajátszva is igazi mozifilm-érzést kölcsönözhetünk a felvételnek. (A CINE beállítások az 50i és standard DV PAL felvételeknél is használhatók.)Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom