Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már bárki hozzájuthat egy Windows Vistához

Laptop

Már bárki hozzájuthat egy Windows Vistához

Bill Gates hivatalosan is útjára indította az operációs rendszert.

A Microsoft tegnap este egy grandiózus New York-i rendezvény keretében hivatalosan is útjára indította legújabb termékeinek széleskörű elérhetőségét övező globális eseménysorozatát. Bill Gates a New York-i Times Square-en jelentette be, hogy a cég a vállalati felhasználók után a nagyközönség számára is megkezdte a Windows Vista operációs rendszer és a 2007-es Office rendszer irodai programcsomag forgalmazását. A két termék 70 országban, 19 nyelven lesz elérhető, amely az év végére előreláthatólag 99 nyelvre bővül majd.

Magyarországon a Windows Vista angol nyelvű verziója február 1-től lesz megrendelhető a kiskereskedőknél. Már biztosnak látszik, hogy az első konfigurációk magyar nyelvű előtelepített verzióval február végén lesznek elérhetőek egyes viszonteladók polcain, a szoftver előtelepíttet és dobozos formában széles körben pedig március közepétől lesz elérhető.

A tesztelési folyamat során a Windows Vista béta verzióját itthon mintegy 25.000 felhasználó töltötte le, a 2007-es Office rendszert pedig több mint 15.000-en. A Microsoft közel 75.000 béta verziót osztott ki a termékből, míg a béta programban – hozzájárulva ezzel a teszteléshez – 5.000 hazai számítástechnikai szakember regisztrált. A Microsoft Magyarországon a mai napig több mint 120 partnercég több mint 1000 szakemberét képezte ki különböző fórumokon. Jelenleg több mint 25 olyan hazai partner cég működik, amely már fejlesztett, vagy most fejleszt megoldásokat a 2007-es Office platformra.

A magyar verziók árairól előzetesen annyit érdemes tudni, hogy a Windows Vista az előzetes bejelentéseknek megfelelően 5 verzióban lesz elérhető: Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise és Windows Vista Ultimate. A Vista Home Basic ára az XP Home-éval egyezik majd meg, a Vista Business pedig a Win XP Pro árán lesz kapható, de az árakat a mennyiségi licencelés, illetve a viszonteladók és kiskereskedelmi áruházak árpolitikája szabja majd meg.

A Microsoft Magyarország a Windows Vista-t és a 2007-es Office rendszer-t 2007. február 20. és március vége között számos hazai rendezvény és fórum keretében tervezi bemutatni vállalati ügyfelei, partnerei és a végfelhasználók számára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés