Connect with us

Nvflash – hozzuk ki a legtöbbet videokártyánkból

Laptop

Nvflash – hozzuk ki a legtöbbet videokártyánkból

Öreg videokártya nem vén videokártya.

Az alaplapoknál már megszokott dolog frissíteni a BIOS-t. Ezzel a korábbi változatok hibáit lehet kiiktatni, amikre a kiadást követő időszak alatt rábukkant a gyártó; valamint az újabb processzorok támogatásával anélkül lehet (bizonyos esetekben) gyorsabb CPU-t rakni az alaplapba, hogy ahhoz le kellene cserélni a szerelés szempontjából legmacerásabb alkatrészt. Hasonló módon lehet frissíteni az egyéb hardverelemeket is – ezeknél a firmware-ek update-je hivatott elősegíteni a korábbi hibák kiiktatását, vagy a még nagyobb teljesítmény elérését.

Létezik ilyen frissítőeszköz az Nvidia grafikus vezérlőihez is, ez az ingyenesen letölthető program az Nvflash. Használatához – az alaplapoknál ismert módszerhez hasonlóan – szükség van egy DOS-os boot floppy-ra (amit bármelyik Windows alól egy formázással elő lehet állítani), magára a programra, illetve a beírandó firmware-re. Az Nvflash-sel nem csak felfrissíthetjük videokártyánk rögzített paramétereit, hanem ezeket archiválhatjuk is.

Használata nagy körültekintést igényel, mivel egy rosszul sikerült flash-elés otthoni körülmények között helyrehozhatatlan károkat okozhat! Értő kezekben viszont hasznos eszköz lehet, érdemes tehát egy pillantást vetni a szoftverre – a legfrissebb, 5.40-es változat letölthető Download adatbázisunkból.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom