Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nvflash – hozzuk ki a legtöbbet videokártyánkból

Laptop

Nvflash – hozzuk ki a legtöbbet videokártyánkból

Öreg videokártya nem vén videokártya.

Az alaplapoknál már megszokott dolog frissíteni a BIOS-t. Ezzel a korábbi változatok hibáit lehet kiiktatni, amikre a kiadást követő időszak alatt rábukkant a gyártó; valamint az újabb processzorok támogatásával anélkül lehet (bizonyos esetekben) gyorsabb CPU-t rakni az alaplapba, hogy ahhoz le kellene cserélni a szerelés szempontjából legmacerásabb alkatrészt. Hasonló módon lehet frissíteni az egyéb hardverelemeket is – ezeknél a firmware-ek update-je hivatott elősegíteni a korábbi hibák kiiktatását, vagy a még nagyobb teljesítmény elérését.

Létezik ilyen frissítőeszköz az Nvidia grafikus vezérlőihez is, ez az ingyenesen letölthető program az Nvflash. Használatához – az alaplapoknál ismert módszerhez hasonlóan – szükség van egy DOS-os boot floppy-ra (amit bármelyik Windows alól egy formázással elő lehet állítani), magára a programra, illetve a beírandó firmware-re. Az Nvflash-sel nem csak felfrissíthetjük videokártyánk rögzített paramétereit, hanem ezeket archiválhatjuk is.

Használata nagy körültekintést igényel, mivel egy rosszul sikerült flash-elés otthoni körülmények között helyrehozhatatlan károkat okozhat! Értő kezekben viszont hasznos eszköz lehet, érdemes tehát egy pillantást vetni a szoftverre – a legfrissebb, 5.40-es változat letölthető Download adatbázisunkból.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés