Connect with us

Windows Vista: olcsóbban a dobozosnál

Laptop

Windows Vista: olcsóbban a dobozosnál

OEM – mérsékelt áron az operációs rendszer.

Régóta tartó gyakorlat a Microsoftnál (is), hogy operációs rendszereit OEM konstrukcióban (azaz hardverrel együtt) értékesítve jóval olcsóbban lehet hozzájutni a szoftverhez, mint különálló, dobozos kiadás vásárlása esetén. Az első, 400 dolláros Ultimate árak megjelenésekor sokan hüledeztek, hogy (átszámítva) közel 100 ezer forintért kerül forgalomba a legnagyobb tudású Windows Vista – ehhez azonban sokkal olcsóbban is hozzá lehet jutni.

Az elmúlt pár napban a kereskedők közzétették OEM listaáraikat, készülve az otthoni felhasználók kiszolgálására. Az amerikai CNET átfutott néhány ilyen listát, ebből állította össze rövid ismertetőjét, mely szerint a következőképp alakulnak az árak (OEM/dobozos):
– Home Basic 100/200 dollár
– Home Premium 120/240 dollár
– Business 150/300 dollár
– Ultimate 200/400 dollár

Vagyis, a fenti adatokból következően nagyjából féláron juthat hozzá az, aki nem külön dobozos (standalone box) termékként veszi meg a Windows Vistát, hanem OEM konstrukcióban. Az első két esetben ráadásul ez utóbbi árak megegyeznek egy korábbi operációs rendszerről való átállás (upgrade) költségével, amivel a Microsoft arra buzdítja a váltani akarókat, hogy ne csak egyszerűen upgrade licencet vegyenek. A másik két változat még olcsóbb is, mintha frissítést vásárolna valaki (a Vista Ultimate upgrade-je 260 dollár).

Fontos megjegyezni: az OEM licenc azt jelenti, hogy az operációs rendszer nem vihető át (legálisan) másik számítógépre.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom