Connect with us

technokrata

Windows Vista: olcsóbban a dobozosnál

Laptop

Windows Vista: olcsóbban a dobozosnál

OEM – mérsékelt áron az operációs rendszer.

Régóta tartó gyakorlat a Microsoftnál (is), hogy operációs rendszereit OEM konstrukcióban (azaz hardverrel együtt) értékesítve jóval olcsóbban lehet hozzájutni a szoftverhez, mint különálló, dobozos kiadás vásárlása esetén. Az első, 400 dolláros Ultimate árak megjelenésekor sokan hüledeztek, hogy (átszámítva) közel 100 ezer forintért kerül forgalomba a legnagyobb tudású Windows Vista – ehhez azonban sokkal olcsóbban is hozzá lehet jutni.

Az elmúlt pár napban a kereskedők közzétették OEM listaáraikat, készülve az otthoni felhasználók kiszolgálására. Az amerikai CNET átfutott néhány ilyen listát, ebből állította össze rövid ismertetőjét, mely szerint a következőképp alakulnak az árak (OEM/dobozos):
– Home Basic 100/200 dollár
– Home Premium 120/240 dollár
– Business 150/300 dollár
– Ultimate 200/400 dollár

Vagyis, a fenti adatokból következően nagyjából féláron juthat hozzá az, aki nem külön dobozos (standalone box) termékként veszi meg a Windows Vistát, hanem OEM konstrukcióban. Az első két esetben ráadásul ez utóbbi árak megegyeznek egy korábbi operációs rendszerről való átállás (upgrade) költségével, amivel a Microsoft arra buzdítja a váltani akarókat, hogy ne csak egyszerűen upgrade licencet vegyenek. A másik két változat még olcsóbb is, mintha frissítést vásárolna valaki (a Vista Ultimate upgrade-je 260 dollár).

Fontos megjegyezni: az OEM licenc azt jelenti, hogy az operációs rendszer nem vihető át (legálisan) másik számítógépre.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök