Connect with us

technokrata

A Plextor mégsem fejezte be?

Laptop

A Plextor mégsem fejezte be?

Piacon marad a márkanév.

Az optikai lemezek meghajtóinak egyik legismertebb gyártója, a Plextor befejezi ODD-inek gyártását, írtuk pár napja. Az értesülések szerint a vállalat olyan piacokra akar nagyobb figyelmet fordítani, melyek (nagyobb) hasznot hoznak. A korábbi információk arról szóltak, hogy nem rögtön érkezik a vég: az optikai meghajtók gyártása még tovább folyik, csökkentett tempóban. Az egykor szebb napokat is látott részleg a csúcstermelés mindössze 10 százalékát produkálja majd a következő időszakban.

A minap azonban egy érdekes, és ami a legfontosabb, hivatalos közlemény jutott el a nyilvánossághoz. A Plextor ugyanis bejelentette, hogy az anyacége (Shinano Kenshi) korábbi állításával szemben mégsem húzzák le a rolót, azaz maradnak az optikai lemezmeghajtók piacán. Toru Nakazawa, a Plextor USA-beli részlegének elnöke szerint a Shinano Kenshi bejelentése nincsen anyagi hatással a Plextor működésére – a vállalat ugyanis már korábban végrehajtotta újraszervezését Amerika északi és déli kontinensein. Nakazawa szerint egy hibákat tartalmazó, rosszul fordított japán szöveg vezetett oda, hogy elterjedt a Plextor bezáratásának (hamis) híre.

Azt nem közölte a cég, hogy milyen feltételek mellett döntöttek a folytatásról – kérdéses, hogy továbbra is saját maguk folytatják majd a meghajtók gyártását, vagy kihelyezik azt egy külső vállalat részére. Ez utóbbi már csak azért is valószínűbb, mert az olyan nagy japán cégek, mint a Sony és a Teac szintén kénytelenek voltak tajvani gyárak számára kihelyezni a termelést, hogy visszafogják költségeiket – és erre még 2005-ben sort kerítettek. Hasonló módon járt el egyébként a Matsusitha (Panasonic) és a Pioneer is, melynek az Asus készíti a DVD-íróit. Tulajdonképpen ezzel a lépéssel a Plextor csak követné a globalizációs trendet. Ha ez az eset valósulna meg, akkor a minőség magas szinten tartásáról azért valószínűleg kampányt kellene folytatnia a hűséges vevői részére.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák