Connect with us

Asus notebook: a legújabb generációs Ati Radeonnal

Laptop

Asus notebook: a legújabb generációs Ati Radeonnal

Világelső noteszgép.

Valószínűleg az Asus lesz az első gyártó, mely piacra dobja Ati Mobility Radeon X2300 GPU-val rendelkező notebookját. Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az AMD/Ati a Cebiten jelenik meg új R6x0 családjával, mely az Nvidia Geforce 8×00-s szériájával hivatott felvenni a versenyt (további részletek); tehát valószínűleg a noteszgép is a hannoveri rendezvényen jelenhet meg.

Az Asus által felhasználni tervezett Ati videovezérlő rendelkezik a Hypermemory memóriamenedzsment technológiával, ami a gyártó szerint a fogyasztás fékentartása mellett képes növelni a teljesítményt. Természetesen Vista kompatibilis eszközről beszélünk, amit a Certified for Windows Vista 3D tanúsítvány is jelez, így a noteszgép leendő tulajdonosainak nem lesz gondjuk a Windows Aero grafikus kezelőfelület háromdimenziós képességeinek kiaknázásával sem.

Az Asus A8Jr egyébként a mai notebookokhoz mérten kicsi lesz: mindössze 14,1 colos, szélesképernyős kialakítású LCD-t kapott a hordozható számítógép. Centrino alapokra építkezik, azaz Intel Core 2 Duo processzorok dolgoznak majd a kis masinák testében. Ezeket a lapkákat az Intel 945PM Express chipkészletével rendelkező alaplapok foglalatai fogadják magukba. A fentiekből következően természetesen vezetékmentes hálózati csatlakozásra is lehetőséget nyújt a masina: a 802.11 szabvány a, b és g változatát egyaránt támogatja; az egyéb elektronikai eszközökkel pedig Bluetooth révén képes kapcsolatot kialakítani.

A 34x25x3,7 centiméteres méretekkel és a standard, 6 cellás akkumulátor esetén 2,4 kilogrammos tömeggel rendelkező notebook induló ára jelenleg nem ismert.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom