Connect with us

Hirdetés

technokrata

Úton a következő generációs Intel mobilprocesszor

Laptop

Úton a következő generációs Intel mobilprocesszor

Generációváltás előtt a Centrino platform.

Az Intel igen sikeressé vált mobilplatformjának legfontosabb összetevője mindig is a processzor volt. Jelenleg a Merom kódnevű Core 2 Duo lapkák uralják a terepet, de már beindítás előtt áll a 45 nanométeres gyártási eljárással előállított Penryn CPU mobil számítógépekbe szánt változatának sorozatgyártása. Két fő irányvonalat követ az Intel a processzorcsaládnál: két- (Wolfdale) és négymagyos (Yorkfield) kialakítással jelennek majd meg ezek a példányok.

Amint arról nemrég írtunk, támogatni fogják az Intel Streaming SIMD Extensions (SSE) utasításkészletét – ez 48 új utasítást jelent, melyek a multimédiás tartalmak kezelésének teljesítményét hivatottak növelni. Ezenfelül két további utasítás is megjelenik, melyet az Intel „alkalmazáscélú gyorsítóknak” nevezett el. További részletek itt.

Fontos szerepet szán a Penrynnek a chipgyártó gigász a következő generációs, Montevina kódnévre keresztelt Centrino mobilplatformjában. A Montevina várható megjelenése 2008 első fele lesz, azaz egy évvel a Santa Rosa változat kiadását követően debütál majd a piacon. Ezután, 2008 második felében, az AMD saját 45 nanométeres csíkszélességű processzorainak kiadásakor várható a még újabb, Nehalem kódnévre hallgató mobilprocesszor megjelenése. Az Intel közlése értelmében ez a Core 2 igen sikeres architektúráját hivatott leváltani.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés