Connect with us

Ütés-, rúgásálló notebook a Delltől

Laptop

Ütés-, rúgásálló notebook a Delltől

Bírja a katonai körülményeket is.

Több alkalommal írtunk már az úgynevezett rugged notebookok kategóriájáról – ezt a besorolást azok a hordozható számítógépek kapják, melyek extrém felhasználási körülményekre lettek tervezve. Igen jól bírják a fizikai behatásokat, az esést, ütést; de a magas páratartalommal és a szélsőséges hőmérsékleti értékekkel is megbirkóznak. A piac egyik nagy szereplője a Panasonic, mely Toughbook modelljével jelentős részt hasított ki a megrendelésekből. Ezt az uralmat szeretné most megtörni a Dell.

Az amerikai forgalmazó Latitude ATG D620 notebookja eleget tesz az Egyesült Államok katonai igénybevételi kritériumainak. A minden terepen használható (ATG – All-Terrain Grade) készülék a Dell első ilyen noteszgépe, amely a kemény fizikai körülmények között dolgozók számára készült. Rezgésálló merevlemez, folyadékálló billentyűzet, fedett csatlakozók, tartós festés – többek között ez jellemzi a 14,1 colos kijelzővel rendelkező készüléket. Az LCD rendelkezik egy, a környezeti fényhatásokat érzékelő szenzorral és tükröződésgátló felülettel is, hogy a szabadban történő számítógép-használat se okozzon gondot. Maximális fényerő mellett egyébként durván másfélszer fényesebb a folyadékkristályos kijelző, mint a hagyományos noteszgépekben alkalmazott LCD-k.

Intel Core 2 Duo processzorra alapul a Latitude család ezen tagja, melybe összesen 4 GB-nyi DDR2 SDRAM szerelhető. A Windows Vista képes notebook az Egyesült Államokban már megvásárolható (2500 dolláros indulóáron), a világ más pontjain a következő hetekben lesz elérhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom