Connect with us

Hirdetés

technokrata

Várjanak a diákok!

Laptop

Várjanak a diákok!

Windows Vista: túl sok kockázat az iskolák számára.

Egy brit, oktatási kommunikációval és technológiákkal foglalkozó kormányzati ügynökség nemrég nyilatkozott a Microsoft újgenerációs operációs rendszerével kapcsolatban. Közleménye szerint „erősen javasolt” az oktatási intézményeknek a következő 12 hónapban, hogy tartózkodjanak a Windows Vista telepítésétől. Az ügynökség tájékoztatása szerint nincsen olyan funkciója az OS-nek, amire feltétlenül szüksége lenne a diákoknak, viszont ha a technikai, gazdasági és szervezési kihívások a korai alkalmazásbavétellel társulnak, akkor az komoly kockázatokat rejthet magában.

Hasonló álláspontot képvisel az ügynökség az Office 2007-et érintően is. A Windows Vista január végi debütálásával elérhetővé váló irodai programcsomag esetében is kivárást tanácsolnak a szakértők, arra hivatkozva, hogy habár az Office következő generációja számos új képességgel rendelkezik, azok elsősorban a magánszférában hasznosíthatók igazán.

A Microsoft természetesen nem ért egyet a brit ügynökség álláspontjával. Steve Beswick, a vállalat brit, oktatási részlegért felelős igazgatója szerint a felhasználóknak fel kell mérniük, hogy mire képes a Vista, aztán le kell tesztelniük, és ennek tükrében kell meghozniuk a döntést – Vajon jót tesz-e a tanulásnak? Redmond – érthetően – nem szeretné elveszteni az oktatási területet, hiszen az iskolát befejezők később is a megszokott operációs rendszert fogják használni. Nem véletlen, hogy a szigetországban (is) támogatják az iskolák Microsoft programokra irányuló vásárlásait (20-37 százalék közötti engedményt biztosítva).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés