Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyártási hibás notebookok

Laptop

Gyártási hibás notebookok

Túlmelegedés, ezúttal az alaplapok miatt.

2006 második felében sokszor cikkeztünk a Sony gyártási hibás akkumulátorairól – a távol-keleti vállalat energiaforrásai hosszú hónapokon keresztül egy nem kellően felügyelt gyártósoron úgy készültek, hogy bennük apró fémforgácsok keletkeztek. Ezek léte aztán működés közben túlhevüléshez vezethetett, így a vállalat kénytelen volt visszahívni az akkumulátorokat. Mivel a Sony a legnagyobb gyártó e tekintetben, a notebookpiac szinte teljes egészét elérte az eset: a cserére visszarendelt készülékek száma meghaladta a 10 milliót.

Ugyan kisebb jelentőségű, ám mégis figyelmet érdemel az a jogi eljárás, mely nemrég kezdődött Kanadában. Egy helyi bíróságon perbe fogták a Dellt, mégpedig azért, mert egyes notebookjai tervezési hibák miatt túlmelegedésre hajlamosak. A vádirat szerint a hordozható számítógépek alaplapjainak hibás elrendezése tehető felelőssé a rendellenes működési környezet kialakulásáért. A jogi procedúrát kezdeményező Ontario-i férfi Inspiron típusú PC-je kapcsán citálta bíróságra az amerikai óriáscéget, azt állítva, hogy a Dell tudta, vagy legalábbis tudnia kellett volna, hogy az alaplapok hibásak, mégis forgalomba hozta a hardverelemeket.

Mely Inspiron modellek érintettek? A vád szerint az Inspiron 1100, 1150, 5100, 5150 és 5160 típusok; melyek a garancia egy évét követően szinte azonnal elkezdenek tönkremenni. Azt, hogy van valóságalapja a vádaknak, az bizonyítja, hogy a Dell egy hasonló, az USA-ban folytatott per kapcsán már megállapodást kötött.

Az eset nem kapcsolatos a Sony akkumulátorai kapcsán kipattant botránnyal. A hibásnak mondott alaplapok túlhevülése szerencsére nem okoz tüzet vagy személyi sérülést.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés