Connect with us

Ha leégeti lábunkat a notebook…

Laptop

Ha leégeti lábunkat a notebook…

…van megoldás! Hűtsük alulról!

A noteszgépeknél pár évvel ezelőtt indult meg az a trend, hogy asztali processzorokkal szerelten hoztak forgalomba egyes típusokat – a Pentium 4 korszak így nagy teljesítményű, egyben komolyan melegedő modellekkel ajándékozta meg a piacot. Habár a Core 2 Duo-val szerelt notebookoknál ez a probléma már kevésbé jelentkezik, minden bizonnyal sokan vannak, akik aggódnak azért, hogy a kis eszköz belsejében keletkező hő megfelelő módon elvezetésre kerül-e. Mert ha nem, akkor szélsőséges esetben ki is gyulladhat a noteszgép, amint azt ez a videó is demonstrálja.

Egy korábbi cikkünkben bemutattuk a Belkin cég egyik hordozható megoldását, mely akkor egy kézi mixert mutatott be. Ezúttal a Cooling Stand névre keresztelt termékről kell írnunk, mellyel elejét vehetjük a notebookok túlhevülésének. Az eszköz egyszerű, mégis minden megvan rajta, ami kellhet: a vízszintes lap két oldalán csúszásgátló felület, hogy ne lehessen lelökni róla könnyedén a noteszgépet; középen pedig egy ventilátor, mely magát a hordozható számítógépet hűti.

A szürkésfehér design miatt szinte mindegyik notebookhoz illik a Cooling Stand, energiaellátásáról pedig nem kell külön gondoskodni: USB csatolója révén közvetlenül a laptopról üzemelhet. Ez persze azt is jelenti, hogy a hatékonyabb hűtés rövidebb üzemidővel jár – egy ilyen készüléket azonban többnyire úgyis nyugalmi helyzetben használ az ember, ilyen körülmények között pedig valószínűleg tápcsatlakozást is lehet találni. A jövő hónapban piacra kerülő eszköz ára 30 dollár.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom