Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha leégeti lábunkat a notebook…

Laptop

Ha leégeti lábunkat a notebook…

…van megoldás! Hűtsük alulról!

A noteszgépeknél pár évvel ezelőtt indult meg az a trend, hogy asztali processzorokkal szerelten hoztak forgalomba egyes típusokat – a Pentium 4 korszak így nagy teljesítményű, egyben komolyan melegedő modellekkel ajándékozta meg a piacot. Habár a Core 2 Duo-val szerelt notebookoknál ez a probléma már kevésbé jelentkezik, minden bizonnyal sokan vannak, akik aggódnak azért, hogy a kis eszköz belsejében keletkező hő megfelelő módon elvezetésre kerül-e. Mert ha nem, akkor szélsőséges esetben ki is gyulladhat a noteszgép, amint azt ez a videó is demonstrálja.

Egy korábbi cikkünkben bemutattuk a Belkin cég egyik hordozható megoldását, mely akkor egy kézi mixert mutatott be. Ezúttal a Cooling Stand névre keresztelt termékről kell írnunk, mellyel elejét vehetjük a notebookok túlhevülésének. Az eszköz egyszerű, mégis minden megvan rajta, ami kellhet: a vízszintes lap két oldalán csúszásgátló felület, hogy ne lehessen lelökni róla könnyedén a noteszgépet; középen pedig egy ventilátor, mely magát a hordozható számítógépet hűti.

A szürkésfehér design miatt szinte mindegyik notebookhoz illik a Cooling Stand, energiaellátásáról pedig nem kell külön gondoskodni: USB csatolója révén közvetlenül a laptopról üzemelhet. Ez persze azt is jelenti, hogy a hatékonyabb hűtés rövidebb üzemidővel jár – egy ilyen készüléket azonban többnyire úgyis nyugalmi helyzetben használ az ember, ilyen körülmények között pedig valószínűleg tápcsatlakozást is lehet találni. A jövő hónapban piacra kerülő eszköz ára 30 dollár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés