Connect with us

technokrata

Új információk az Ati DirectX 10-es videokártyáiról

Laptop

Új információk az Ati DirectX 10-es videokártyáiról

Három új GPU indul útnak.

A Dailytech értesülései szerint az Atit bekebelező AMD a következő hónapokban három új grafikus processzort fog piacra vezetni: az R600-as, az R610-est és az R630-ast. Ezek mindegyike DirectX 10-et támogató chip; a legnagyobb „kakaó” az R600-asban lesz. Ez azért furcsa kicsit, mert korábban a magasabb számozású grafikus processzorok bírtak nagyobb számítási kapacitással – ez az R6x0-s család esetében változni látszik.

Az R600-as gyártása februárban indul, így a kártya a korábbi, csúszást predesztináló értesüléseknek megfelelően a Cebit környékén, márciusban debütálhat a piacon. A hivatalos bemutatót nem sokkal követi majd a boltokban való megjelenés is. Néhány részlet képességeinek listájából, a teljesség igénye nélkül: GDDR3 és GDDR4 támogatás, egyesített shaderek – a pontos órajelek viszont hivatalosan még nem ismertek.

Az R610-es valószínűleg a belépőszintű termékekbe kerül majd, míg az R630-as a középkategóriát képviseli. Megjelenésükről egészen pontos információ ma még nem áll rendelkezésre, annyit lehet csak tudni, hogy a Radeon útiterv még június előttre datálja a GPU-k piaci megjelenlését.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp