Connect with us

technokrata

Siker az újgenerációs öszvér optikai lemez

Laptop

Siker az újgenerációs öszvér optikai lemez

A Warner kezében az inkompatibilitási probléma kulcsa?

Egy hete írtunk a Warner Bros lépéséről: a cég bejelentette, hogy új formátumot tervez bemutatni a Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) rendezvényen. A Total HD disc névre keresztelt termék úgy tűnik, beváltja a hozzá fűzött reményeket: a legnagyobb észak-amerikai kereskedőláncok úgy döntöttek, hogy „betáraznak” az új lemezfajtából. A Best Buy és az Amazon is kijelentette, hogy támogatni fogják a Total HD disc-et. Ezzel könnyen eldőlhet a BD és a HD-DVD közötti verseny, anélkül, hogy bármelyik is megnyerné azt – a Warner terméke ugyanis mindkét formátumot támogatja.

A CES-n lezajlott bemutató szerint a 2007 második felében piacra kerülő Total HD disc ára nagyjából ugyanazon a szinten lesz, mint ahol most a két HD-s tartalmakat kínáló, egyoldalas korongé van. További előnye, hogy mind a HD-DVD, mind a Blu-ray lejátszókban életre kelthető a rajtuk tárolt tartalom. A Warner Bros ugyanis felismerte, hogy egyrészt a vásárlók nem akarnak két formátumban, párhuzamosan gyűjteni videofilmeket, másrészt a kereskedők számára is nagyon megnöveli a szükséges raktárkészlet méretét az, hogy kétszer (a DVD-vel együtt már háromszor) kell ugyanazt a boltban elérhetővé tenni. Ráadásul az még a jobbik eset, ha egy keresett film mindkét újgenerációs optikai lemezen megtalálható; a 20th Century Fox által kiadott Jégkorszak második része például csak Blu-ray-en került forgalomba, de vannak olyan filmek, amik viszont csak HD-DVD-n vásárolhatók meg.

Az LG mindkét formátumot támogató olvasója ugyan szintén egységesíti az újgenerációs optikai lemezek lejátszását, ám az átütő siker eléréséhez túlságosan sokba kerülhet: a kiállításon tartott bemutató szerint 1200 dolláros áron kerül majd forgalomba – ezzel szemben a Total HD disc, amint azt fent is említettük, mindkét meghajtótípusban olvasható lesz, azaz nem kell új készüléket venni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp