Connect with us

technokrata

Két mag, két videoprocesszor, 20 colos LCD – az új Voodoo notebook

Laptop

Két mag, két videoprocesszor, 20 colos LCD – az új Voodoo notebook

A Hewlett-Packard új büszkesége.

A hordozhatóságnak már csak távolról eleget tevő készülék úgy jelenhetett meg az amerikai forgalmazó kínálatában, hogy tavaly novemberben felvásárolta az extrém Voodoo modelleket készítő céget. Ez utóbbi azzal vívta ki a hardverrajongók elismerését, hogy mindennek alárendelte a lehető legnagyobb teljesítmény elérését – amint arról mi is többször beszámoltunk már a Terminal hasábjain, a Voodoo notebookok mindig bivalyerős játékgépnek számítottak.

Ezt a hagyományt folytatja a Voodoo Envy HW:201 elnevezésű noteszgép is, melynek legelső szembetűnő jellemzője az irdatlan nagy kijelző – egy 20,1 colos LCD panel teljesít szolgálatot a készülék vázába építve. Processzora szembemegy az elmúlt évek trendjével, így az Intel favorizálása helyett egy 64 bites AMD CPU-t (Turion 64 X2) tartalmaz a HP-szörny; a Turion természetesen kétmagos kivitelben készült. Két GPU biztosítja a számítási teljesítményt: a Geforce Go 7950 GTX játék célra választható, a Quadro FX 2500M pedig munkaállomások feladatainak elvégzésére teszi képessé. A két grafikai processzoros kialakítás az Nvidia SLI (Scalable Link Interface) módja révén működhet zökkenőmentesen; de lehetőség van egy GPU-s kialakítás vásárlására is. A videovezérlőkön fél gigabyte-nyi memória kapott helyet.

Maximum 320 GB-nyi háttértár felett rendelkezhet az, aki beruház az új Voodoo notebookba – ezt a kapacitást két winchester használata mellett lehet elérni. A HP közlése szerint RAID 0-ba szervezetten is működhetnek a merevlemezek. A 47x34x4,8 centiméteres fizikai paraméterekkel bíró monstrum túl sokáig nem húzza akkumulátorról, jelentette ki a Hewlett-Packard, de nyilvánvaló, hogy egy ilyen készülék inkább rögzített helyen, tápcsatlakozás mellett használandó.

Az integrált webkamerával, Bluetooth és 802.11 kapcsolódási képességekkel felvértezett hordozható erőmű ára egyelőre nem ismert.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák