Connect with us

Két mag, két videoprocesszor, 20 colos LCD – az új Voodoo notebook

Laptop

Két mag, két videoprocesszor, 20 colos LCD – az új Voodoo notebook

A Hewlett-Packard új büszkesége.

A hordozhatóságnak már csak távolról eleget tevő készülék úgy jelenhetett meg az amerikai forgalmazó kínálatában, hogy tavaly novemberben felvásárolta az extrém Voodoo modelleket készítő céget. Ez utóbbi azzal vívta ki a hardverrajongók elismerését, hogy mindennek alárendelte a lehető legnagyobb teljesítmény elérését – amint arról mi is többször beszámoltunk már a Terminal hasábjain, a Voodoo notebookok mindig bivalyerős játékgépnek számítottak.

Ezt a hagyományt folytatja a Voodoo Envy HW:201 elnevezésű noteszgép is, melynek legelső szembetűnő jellemzője az irdatlan nagy kijelző – egy 20,1 colos LCD panel teljesít szolgálatot a készülék vázába építve. Processzora szembemegy az elmúlt évek trendjével, így az Intel favorizálása helyett egy 64 bites AMD CPU-t (Turion 64 X2) tartalmaz a HP-szörny; a Turion természetesen kétmagos kivitelben készült. Két GPU biztosítja a számítási teljesítményt: a Geforce Go 7950 GTX játék célra választható, a Quadro FX 2500M pedig munkaállomások feladatainak elvégzésére teszi képessé. A két grafikai processzoros kialakítás az Nvidia SLI (Scalable Link Interface) módja révén működhet zökkenőmentesen; de lehetőség van egy GPU-s kialakítás vásárlására is. A videovezérlőkön fél gigabyte-nyi memória kapott helyet.

Maximum 320 GB-nyi háttértár felett rendelkezhet az, aki beruház az új Voodoo notebookba – ezt a kapacitást két winchester használata mellett lehet elérni. A HP közlése szerint RAID 0-ba szervezetten is működhetnek a merevlemezek. A 47x34x4,8 centiméteres fizikai paraméterekkel bíró monstrum túl sokáig nem húzza akkumulátorról, jelentette ki a Hewlett-Packard, de nyilvánvaló, hogy egy ilyen készülék inkább rögzített helyen, tápcsatlakozás mellett használandó.

Az integrált webkamerával, Bluetooth és 802.11 kapcsolódási képességekkel felvértezett hordozható erőmű ára egyelőre nem ismert.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom