Connect with us

technokrata

Az új négymagos Intel processzorok

Laptop

Az új négymagos Intel processzorok

A quad-core bűvöletében.

Az Intel tervei szerint ma kerül bejelentésre három új, négy maggal rendelkező processzor. Ezek közül kettőt szerverekbe szán a chipgyártó vállalat – a Xeon lapkák frissülnek a hét eleji bejelentéssel. De nem marad változatlan a desktop vonal sem: a harmadik CPU a teljesítményőrült asztali PC-tulajdonosok szívét dobogtathatja majd meg. Ez utóbbi a Core 2 Quad 6600 modellszámozást kapja, és a már létező, szintén négymagos Core 2 Extreme QX6700 mellé érkezik.

Lássuk a nyers adatokat! Az Intel új desktop kategóriás központi vezérlőegysége 2,4 gigaherzes órajelen működik, a frontoldali buszsebesség pedig 1066 MHz lesz. A Xeonok alsó kategóriáját képviselő példányok 2,13 GHz (3210) és 2,4 GHz (3220) frekvencián működnek majd. Mindkét lapkát úgy tervezték, hogy egyprocesszoros foglalattal rendelkező alaplapokba is betehetők legyenek. A processzorok 8 MB-nyi másodszintű cache-sel és 1066 MHz-es FSB-vel rendelkeznek.

A bemutatóra a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES) kerül majd sor. Ezzel folytatódik a novemberben elindult négymagos lapkák térhódítása. Mindez azonban még nem az „igazi” quad-core ideje: az Intel egyelőre olyan CPU-kat dob piacra, melyek két kétmagos processzor egy tokba való ültetésével jöttek létre. A tisztán négymagos megoldások megjelenésének ideje (legalábbis az Intel berkeiben) 2007 őszére várható.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp