Connect with us

technokrata

Notebooktöltés napenergiával

Laptop

Notebooktöltés napenergiával

Hordtáskába integrált, környezetbarát akkutöltő.

A noteszgépek legfontosabb tulajdonsága hordozhatóságuk, menet közben az ember pedig valamilyen tárolóeszközben cipeli magával a kis számítógépet. Ekkor gyakorlatilag csupán ballaszt a tulajdonosa számára, mivel használni séta vagy vezetés közben nem tudja; a laptopok többnyire ilyenkor standby állapotban várják, hogy gazdájuk valahol leüljön, és elővegye notebookját. Ezt az időszakot azonban ki lehet(ne) használni – például akkumulátortöltésre.

Nyilván kábeles megoldásoknak nincsen létjogosultsága ilyen feltételek mellett, viszont aki napfényes területen lakik, annak egy igen környezetbarát megoldást kínál az Eclipse Solar Gear. A gyártó olyan, úgynevezett Hibrid Notebook Táskát fog bemutatni a jövő hétfőn, Las Vegas-ban megnyíló Consumer Electronics Show-n (CES), melynek felületére napelemeket szerelt. Az így nyert energiát a táska át tudja adni a hordozható komputernek, azaz tölti a számítógép-használat tekintetében inaktív időszak alatt. A táska azonban nem csak tölteni képes, hanem le is tudja hűteni a felhevült notebookot – így az sem gond, ha erőforrásigényes munka után a tulajdonosa azonnal elteszi „kuckójába” az eszközt.

A hordtáska ára egyelőre nem ismert, az viszont igen, hogy különböző méretekben is elérhető lesz. Anyagát tekintve alumíniumból készítik, de vízálló változatokkal is piacra tervez lépni az Eclipse.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák