Connect with us

Médialejátszás, kodektelepítések nélkül

Laptop

Médialejátszás, kodektelepítések nélkül

Letölthető a legújabb VLC player.

A VLC (VideoLAN) nevű alkalmazás (letöltés itt) egy multiplatformos lejátszószoftver. Képes DVD-k, videó CD-k tartalmának, valamint MPEG és DivX file-ok lejátszására. Nagy előnye abban rejlik, hogy használatával feleslegessé válik a kodekcsomagok telepítése, a hiányzó kodekek keresgélése, az egymást ütő driverekkel való vesződés. A felhasználónak csak fel kell telepítenie az alkalmazást, és máris nézheti filmjeit. Vagy akár streaming tartalmakat is megtekinthet – származzon a forrás akár a VideoLAN Serverről, akár máshonnan. A stream MPEG 2 kódolású lehet, UDP vagy HTTP csomagokban egyaránt érkezhet. Unicastolt vagy multicastolt forrásokat is tud kezelni, függetlenül attól, hogy IPv4-et vagy IPv6-ot használ a hálózat.

Nagy előnye a szoftvernek, hogy nyílt forráskódú, így szabadon hozzáférhető. Következzék a változáslista, a teljesség igénye nélkül:
– új, modernebb grafikus kezelőfelületet (GUI) kapott
– immár támogatja a WMV9/VC-1-et, a WMA Speech-et, a VP5/VP6-ot (Flash videók), a veszteségmentesen (losless) tömörített hangokat
– továbbfejlesztésre került a H.264 támogatása, elsősorban sebességbeli javulás tapasztalható
– támogatja a Unicode file-neveket
– javításra kerültek a Mozilla és az ActiveX pluginek, az IPv6 támogatás a kliens oldalon, ileltve a képernyővédő letiltásának módja stb.

A legújabb, 0.8.6a változat letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom