Connect with us

technokrata

DirectX 10-es Nvidia driver

Laptop

DirectX 10-es Nvidia driver

Jön, jön, jön. De most tényleg!

A múlt év végén kétszer is írtunk arról, hogy habár a G80-as GPU készen van, meg is vehető, de a DirectX 10-es meghajtóprogram csak nem jött létre időre. A The Inquirer korábbi értesülései, mely szerint a távol-keleti vállalat november utolsó hétvégén adja ki a hiányzó drivert, megalapozatlannak bizonyultak. Később a bulvárlap korrigálta saját magát, és közölte, hogy a korábbi cikkével ellentétben december közepére várható a driver. Azonban immár január van, és a meghajtóprogram még mindig sehol.

Van viszont egy hivatalos bejelentés. Az Nvidia oldalán olvasható információk szerint a Geforce 8000 GTX és GTS eszközökhöz akkorra lesz kész a Windows Vista driver, amikor maga az operációs rendszer hivatalosan elérhető lesz az otthoni felhasználók számára. Azaz január végén (ha a Microsoft tartja magát az eredeti ütemtervhez), ami közel két hónapos késést jelent az első megjelenési időponthoz képest.

Tulajdonképpen nem is meglepő, hogy a távol-keleti gyártó nem kapkodja el a kiadást, hiszen hivatalosan a Windows Vista (amely alatt az új DirectX is elérhető – Windows XP-re nem készül el) csak az üzleti felhasználók számára érhető el. A november 30-i indulás ugyanis csak a vállalati ügyfelek számára biztosította a szoftver elérhetőségét, amint arról mi is beszámoltunk már többször. Így tehát a január végi, otthoni számítógép-tulajdonosok (akik számára valóban fontos lesz a nagy teljesítmény) valószínűleg egy jóval hibamentesebb Nvidia meghajtóprogramot használhatnak majd, hiszen a fejlesztőknek nem kell kapkodniuk.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák