Connect with us

Csúszik az első AMD/ATI videokártya megjelenése

Laptop

Csúszik az első AMD/ATI videokártya megjelenése

Elhúz az Nvidia?

Az R600-ast már jó ideje várják az ATI termékeiért rajongók – és az egészséges versenyt kedvelők is. Hiszen ha egyik gyártó túlságosan megerősödik, monopolhelyzetbe kerül, akkor annak a teljesítmény- és árverseny látja kárát. Az eredetileg kanadai illetőségű gyártó/fejlesztő vállalat új grafikus chipje tehát pozitív fogadtatásban részesülne – ha végre megjelenne a piacon. Nemrég ugyanis kiderült, hogy csúszni fog a kiadás.

A The Inquirer értesülései szerint a chip prototípusának legutolsó változata az elődökhöz hasonlóan szintén problémáktól szenved. Ezek – az IT-bulvár újság közlése értelmében – olyan komolyak, hogy a GPU-n további fejlesztést igényelnek. Ami további csúszást jelent, így az R600-as szinte biztosan nem jelenik már meg március előtt. Remények szerint éppen a hannoveri Cebitre kerülhet ki a piacra az új lapka és az első, erre alapuló grafikus kártyák.

Ígéretek szerint a 3D-s teljesítménye annyira meggyőző lesz, hogy érdemes várni a lapkára – még az Nvidia G80-as chipjét is lehagyja majd a grafikus teljesítmény tekintetében (bár a fogyasztásra vonatkozó becslések nem mondhatók hízelgőnek). Amíg hiteles információk nem állnak rendelkezésre ebben a tekintetben, inkább nem közölnénk adatokat – tavasszal minden bizonnyal már többet fogunk tudni mondani az R600-as technikai paramétereiről (is).Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom