Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kedvelt karácsonyi ajándék a notebook

Laptop

Kedvelt karácsonyi ajándék a notebook

A most vásárolt PC-k kétharmada noteszgép.

Habár egy hónapja még arról írtunk, hogy a Sony gyártási hibás akkumulátorai a kialakult ellátási hiányosságok miatt lecsillapíthatják a karácsonyi vásárlási lázat; illetve a Windows Vista otthoni felhasználók számára jövő év elején való debütálását is felelőssé tettük ezért, ez a jóslat nem látszik beigazolódni. Három héttel a karácsonyi vásárlási láz kezdete után ugyanis egyértelmű, hogy az emberek továbbra is rajonganak a hordozható számítógépekért, és ezt az igényt ki is tudják elégíteni a kereskedők. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy csak az Egyesült Államokban majdnem 60 százalékkal emelkedtek a notebook-eladások ebben a három hétben.

Egy, a Current Analysis által végzett felmérés szerint az eladott PC-k 65 százaléka, tehát háromból kettő gép notebook volt. Tavaly is népszerűek voltak a hordozható komputerek, de akkor még nagyjából fele-fele arányban értékesítették a desktop számítógépeket és a notebookokat a kiskereskedők. Idén azonban a szélesképernyős kialakítás (legnépszerűbbnek a 15,4 colos képátlójú masinák bizonyultak) és a Core 2 Duo processzorok méginkább felpörgették ezeket az eladásokat.

Természetesen a vásárlási rohamhoz hozzájárult az átlagárak a tavalyi, hasonló időszakhoz képest 20,8 százalékkal való esése is – a trend már évek óta folytatódik, de 2006-ban ismét nagyobb lendületet vett a folyamat. Érdekesség, hogy a karácsonyi vásárlások első hetében még „csak” 17,3 százalékos volt a különbség; csak a múlt hét végére nőtt közel 21 százalék magasságába.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés