Connect with us

technokrata

Windows Vista Lite

Laptop

Windows Vista Lite

Ha túl sok erőforrást von el az új Microsoft operációs rendszer.

Ugyan november 30-án a Microsoft csak a vállalati felhasználók számára tette elérhetővé új operációs rendszerét, már egy ideje elérhető egy olyan alkalmazás, aminek segítségével „megnyirbálhatjuk” a Windows Vistát. Efféle tuningolás pedig nem jellemző a vállalati szektorban használt szoftverek esetén, de a cikkben most nem taglalnánk, hogy vajon kinek készülhetett a vLite (amely egyébként itt letölthető).

A lényeg: a program azon célból készült, hogy a nem kívánt komponenseket szépen sorban eltávolíthassa a felhasználó – a fejlesztők szerint ezzel egyrészt gyorsabbá tehető az operációs rendszer működése, másrészt pedig mindenki olyanra szabhatja a Vistát, amilyenre csak akarja. A szoftverrel bootolható ISO-t is lehet készíteni, így a változtatások már magára a telepítőlemezre is felvihetők – ezt követően az erről a DVD-ről való installálás során már a testreszabott Vistát kapja az érdeklődő. Természetesen ez nem mentesíti a felhasználót az aktiválástól, tehát az operációs rendszer egy eredeti változatával (vagy legalább egy legális termékkulccsal) rendelkeznie kell annak is, a vLite-tal készített image-et használja.

Az új változat már az angolon kívül más nyelvi csomagokat is támogat. A C#-ban írt alkalmazás viszont csak akkor használható, ha a felhasználó rendelkezik a .NET Frameworkkel (a Windows Vistában ez már alapból benne van).

A vLite letölthető gyors Download szerverünkről is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle