Connect with us

technokrata

Meghalt a winchester atyja

Laptop

Meghalt a winchester atyja

A merevlemez egyik alkotója, a Seagate alapítója, Al Shugart szívroham következtében távozott az élők sorából.

Al Shugart alapvető szerepet játszott a merevlemez ipar létrejöttében. Ő volt annak az IBM-nél dolgozó első mérnökcsoportnak az egyik tagja, amely létrehozta az első merevlemezes tárolórendszert. Érdekes egybeesés, hogy ennek pont idén volt az 50. születésnapja. Ezt követően különböző pozíciókat töltött be az iparban, egészen 1979-ig, amikor megalapította a Seagate vállalatot. A merevlemezgyártás terén domináns erővé váló cég – kisebb megszakításokkal – folyamatosan hasznot hozott a múlt század utolsó két évtizedében. Shugart 1998-ban hagyta el a céget.

Bill Watkins, a Seagate jelenlegi vezérigazgatója így nyilatkozott az amerikai férfi halálát követően: „Teljességgel elképzelhetetlen a modern üzleti világ, társadalom, kommunikáció, tudomány, zene, szórakozás vagy bármi más áttekintése anélkül, hogy Al örökségének erejét és hatását figyelembe ne vennék. Al egyedülálló szelleme jelentős vállalkozóvá, emellett pedig felejthetetlen emberré tette. Az Alről és az emberekkel való kapcsolatairól szóló történetek még mindig szájról szájra járnak az iparban. Legtöbben úgy emlékszünk rá, mint aki imádta élvezni az életet, és erre bátorított mindenki mást is.”

Shugart, jegyezte meg Watkins, közismert volt derűs, kicsit hangos személyiségéről. Gyakran mondogatta, hogy az élet igazi értelme a szórakozás. Ez a hozzáállás vette rá, hogy kutyáját, Ernestet jelölje a Kongresszusba (a kutya nem jutott be törvényhozó testületbe). Emellett volt egy étterme is, bár, ahogy az üzleti életben, úgy itt sem volt igazán hatékony menedzser.

A férfi kedden, 76 éves korában hunyt el szívroham következtében Kaliforniában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák