Connect with us

technokrata

Kéklézeres notebook

Laptop

Kéklézeres notebook

Blu-ray íróval érkezik az új Dell notebook.

A hét elején jelentette be a nagy amerikai forgalmazó, hogy XPS M1710 modellje támogatja a Blu-Ray Disc-eket, azaz BD-íróval ellátottan érkezik a boltok polcaira. A kéklézeres optikai lemezre közel tízszer több adat fér, mint egy hagyományos, egyrétegű, 4,7 GB-os kapacitású DVD-re. A BD ugyanis két réteg alkalmazásával 50 GB-nyi adatot is képes eltárolni. Optikai meghajtója ezenfelül a DVD-ket és CD-ket is képes írni.

Igazi kis erőgép a Dell ezen notebookja, hiszen az Intel Core 2 Duo T7600 vagy T7600G (2,33 GHz-es órajel, 4 MB L2 cache, 667 MHz-es FSB) processzora biztosítja a kellő számítási teljesítményt. A központi vezérlőegységet akár 4 GB-nyi 667 MHz-es DDR2 SDRAM láthatja el adatokkal; a grafikai megjelenítésért pedig az Nvidia Geforce Go 7950 GTX GPU-ja felel, mely 512 MB-nyi saját memória felett rendelkezik. Apropó, megjelenítés: a szélesképernyős LCD képátlója 17 col.

Milyen meglepetéseket tartogat még a noteszgép? Például a 7.1 csatornás hangrendszerek támogatását, illetve egy igen borsos árat. Az XPS M1710-es ugyanis a hardcore felhasználóknak készült – olyanoknak, akik nem sajnálnak 3700 dollárt kiadni egy notebookért.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle