Connect with us

Hirdetés

technokrata

AnyDVD: másolás- és régiókód védett lemezek kezelése

Laptop

AnyDVD: másolás- és régiókód védett lemezek kezelése

Az AnyDVD lehetővé teszi a másolásvédett illetve a régiókóddal ellátott DVD-k védelmének eltávolítását annak érdekében, hogy a felhasználó biztonsági másolatot készíthessen megvásárolt korongjairól.

CSS (Content Scrambling System) vagy RPC (Region Code Protected) védelem a DVD-n? Nem tudja lejátszani a meghajtó? Gond egy szál se, az AnyDVD megbirkózik a kiadók által alkalmazott, agyafúrt megoldásokkal, és on the fly, azaz valós időben képesek leszünk használni a korongot. Legalábbis ezt ígérik a fejlesztők, s a szoftver hatékonyságát a programot már kipróbált felhasználók többsége is visszaigazolta.

A DVD-k védelmét szolgálni hivatott CSS, azaz Content Scrambling System akadályozza meg, hogy egyszerűen lemásolható legyen egy korong. Az RPC pedig azt a funkciót valósítja meg, hogy a más kontinensen vásárolt DVD-k ne legyenek lejátszhatók az adott terület határain kívül. Az újabb DVD-lejátszók ugyan lehetővé teszik, hogy párszor átállítsuk az eszköz régiókódját, de ez hosszú távon nem használható. A fejlesztők szerint mindkét technika kiiktatása csak pár másodpercet vesz igénybe, és már neki is láthatunk a boltban legálisan megvásárolt lemezeinkről való biztonsági másolatok elkészítésének. Nem magáncélú másolásra azonban ne használjuk a szoftvert, az ugyanis törvénysértő, ahogyan bizonyos országokban a CSS kódolás kiiktatása is!

További funkciók
– eltávolítja a Macrovision analóg védelmét
– eltávolítja a felhasználóra kényszerített elemeket (kötelezően megjelenő feliratok stb.)
– megakadályozza szoftverek futását a filmes DVD-kről
– képes a DVD meghajtó sebességét szabályozni
– audió CD-k lejátszására, rippelésére és másolására is képes

Az AnyDVD legújabb, 6.0.9.5-ös változata letölthető a Terminal Download adatbázisából.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés