Connect with us

technokrata

Szabványos lett az XML

Laptop

Szabványos lett az XML

Nemzetközi szabványként ismerik el az Office Open XML-t.

Az Európai Informatikai és Kommunikációs Rendszerek Szabványügyi Szövetsége, az Ecma International Ecma-szabvánnyá nyilvánította az Office Open XML formátumot, és megszavazta előterjesztését a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) felé, hogy a formátum gyorsított eljárás keretében kaphassa meg az ISO szabvány-minősítést is.

Az elmúlt év folyamán az Apple, a Barclays Capital, a BP, a British Library, az Essilor, az Intel, a Microsoft, a NextPage, a Novell, a Statoil, a Toshiba és az Egyesült Államok Kongresszusi Könyvtára közösen dolgozott azon, hogy az Office Open XML hasznos és a lehető legszélesebb körben kompatibilis formátummá váljon. Az Office Open XML számos – egészen különböző iparágakat képviselő – partner támogatását elnyerte.

Az Ecma TC45-ös bizottsága jelentősen módosította a specifikációt, és mintegy 6000 oldalnyi dokumentációt készített a formátumról annak érdekében, hogy alkalmazásának végeredménye tervezhető és megjósolható legyen a fejlesztők számára – függetlenül attól, hogy a formátum teljes eszközkészletét, vagy csak néhány funkcióját veszik igénybe.

Csupán az elmúlt néhány hetet nézve, az Ecma Open XML formátum jelentős támogatást kapott az iparágon belül. A 2007-es Microsoft Office megjelenése, valamint a Novell és a Corel egymástól független bejelentése, mely szerint mindkét cég támogatni fogja az Open XML-t saját OpenOffice.org és WordPerfect termékében azt jelenti, hogy a formátumot milliók fogják használni az egész világon – Windows és Linux platformon egyaránt. Emellett már több mint 750 fejlesztő csatlakozott az Open XML Fejlesztő Csoporthoz, s számos szervezet – mind az állami, mind a magánszférában – jelenleg felméri a formátum által kínált lehetőségeket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle