Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabványos lett az XML

Laptop

Szabványos lett az XML

Nemzetközi szabványként ismerik el az Office Open XML-t.

Az Európai Informatikai és Kommunikációs Rendszerek Szabványügyi Szövetsége, az Ecma International Ecma-szabvánnyá nyilvánította az Office Open XML formátumot, és megszavazta előterjesztését a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) felé, hogy a formátum gyorsított eljárás keretében kaphassa meg az ISO szabvány-minősítést is.

Az elmúlt év folyamán az Apple, a Barclays Capital, a BP, a British Library, az Essilor, az Intel, a Microsoft, a NextPage, a Novell, a Statoil, a Toshiba és az Egyesült Államok Kongresszusi Könyvtára közösen dolgozott azon, hogy az Office Open XML hasznos és a lehető legszélesebb körben kompatibilis formátummá váljon. Az Office Open XML számos – egészen különböző iparágakat képviselő – partner támogatását elnyerte.

Az Ecma TC45-ös bizottsága jelentősen módosította a specifikációt, és mintegy 6000 oldalnyi dokumentációt készített a formátumról annak érdekében, hogy alkalmazásának végeredménye tervezhető és megjósolható legyen a fejlesztők számára – függetlenül attól, hogy a formátum teljes eszközkészletét, vagy csak néhány funkcióját veszik igénybe.

Csupán az elmúlt néhány hetet nézve, az Ecma Open XML formátum jelentős támogatást kapott az iparágon belül. A 2007-es Microsoft Office megjelenése, valamint a Novell és a Corel egymástól független bejelentése, mely szerint mindkét cég támogatni fogja az Open XML-t saját OpenOffice.org és WordPerfect termékében azt jelenti, hogy a formátumot milliók fogják használni az egész világon – Windows és Linux platformon egyaránt. Emellett már több mint 750 fejlesztő csatlakozott az Open XML Fejlesztő Csoporthoz, s számos szervezet – mind az állami, mind a magánszférában – jelenleg felméri a formátum által kínált lehetőségeket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés