Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Windows Vista megnöveli a fogyasztást

Laptop

A Windows Vista megnöveli a fogyasztást

Hamarabb lemerülő akkumulátorok – a Vista pazarlóan bánik az erőforrásokkal?

Még nincs két hete, hogy hivatalosan is újtára bocsátotta a Microsoft következő generációs operációs rendszert, és az egyelőre csak vállalatok által elérhető OS máris nem várt problémákat okoz. A Microsoft maga is elismerte céges blogjában, hogy a Vista telepítését követően a notebookok akkumulátorai hamarabb lemerülhetnek, ha vezetékmentes kommunikációra alkalmazzák őket tulajdonosaik.

Minderről Jason Leznek, a Redmond egyik vezető termékmenedzsere számolt be a vállalat webes naplóinak egyikében. Leznek közlése értelmében akkor jelentkezik a megnövekedő fogyasztás, ha egy adott vezetékmentes hozzáférési pontot (access point) nem úgy konfigurálnak, hogy az figyelembe vegye az új Windows Wi-Fi energiakímélő üzemmódját. Ez ráadásul egy utolsó pillanatban történt módosítás eredménye. A termékmenedzser a blogban leírta, hogy a szoftverfejlesztő a kiadás előtti utolsó pillanatokban döntött úgy, hogy az alapértelmezett energiafelhasználási beállítás a wireless eszközök esetén a maximális teljesítmény (maximum performance) lesz.

„A Microsoft és ügyfeleinek visszajelzése azt mutatta, hogy a Windows Vista béta felhasználóinak egy része csatlakozási problémákba ütközött, amikor nyilvános Wi-Fi hotspotokhoz akart kapcsolódni. Számos esetben az jelentette a probléma gyökerét, hogy a hozzáférési pont vagy a router nem volt kompatibilis a 802.11 energiakímélő protokolljával.” – írta Leznek.

Emiatt döntött úgy a Microsoft, hogy az úgynevezett power save mód – mely alatt a hálózati eszköz energiafelhasználása jelentősen lecsökken azzal, hogy pihenő állapotba kerül – helyett az alapértelmezett konfiguráció egy energiaigényesebb beállítással érkezzen a felhasználó számítógépére. Ezt az üzemmódot általában csak akkor szokták alkalmazni notebookok esetén, amikor a hordozható komputer rá van csatlakoztatva az elektromos hálózatra.

A megoldást maguk az OEM-ek is biztosíthatják azzal, hogy módosítják a default beállításokat, mielőtt még leszállítanák a Vistával felvértezett noteszgépeket. Természetesen ugyanígy a felhasználók is eszközölhetnek változtatást: a control panelben található „power options” opció révén szabadon dönthetnek arról, hogy mi a fontosabb: az alacsony fogyasztás vagy a biztos(abb) csatlakozás.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés