Connect with us

technokrata

Emberi sérülés egy túlhevülő notebook miatt

Laptop

Emberi sérülés egy túlhevülő notebook miatt

Egy Sony elem végül csak sérüléseket okozott.

Többször írtunk már a Sony akkumulátor-kálváriájáról. A távol-keleti vállalat gyártási hibás notebook energiaforrásokat készített hosszú-hosszú időn keresztül, és mivel ezeket a készülékeket szinte az összes gyártó, forgalmazó használta, gyakorlatilag az egész notebookipar érintett. Mindezidáig azonban nem érkezett arról jelentés, hogy személyi sérülést okozott volna akár csak egyetlen ilyen esetben is.

Most viszont arról vagyunk kénytelenek hírt adni, hogy a japán Fujitsu bejelentette: egy Sony akkumulátorral szerelt notebookja a múlt héten olyan mértékben túlhevült, hogy kisebb sérüléseket okozott egy felhasználó kezén. Ennek tükrében talán már érthető, hogy a vállalat miért igyekszik közel 340 ezer akkumulátort visszahívni, a felhasználók számára ingyenes csereprogramjának keretei között.

Korábban már ismertettük az első, Sony-t ért veszteségekre vonatkozó becsléseket, melyek már akkor is 100-200 millió dollárra taksálták a számlát. A múlt héten csütörtökön azonban maga a vállalat jelentette be, hogy a július-szeptember hónapok közti időszak alatt becslése szerint mintegy 430 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az ügy kapcsán. Időközben hiánycikké is váltak az akkumulátorok.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák