Connect with us

technokrata

Emberi sérülés egy túlhevülő notebook miatt

Laptop

Emberi sérülés egy túlhevülő notebook miatt

Egy Sony elem végül csak sérüléseket okozott.

Többször írtunk már a Sony akkumulátor-kálváriájáról. A távol-keleti vállalat gyártási hibás notebook energiaforrásokat készített hosszú-hosszú időn keresztül, és mivel ezeket a készülékeket szinte az összes gyártó, forgalmazó használta, gyakorlatilag az egész notebookipar érintett. Mindezidáig azonban nem érkezett arról jelentés, hogy személyi sérülést okozott volna akár csak egyetlen ilyen esetben is.

Most viszont arról vagyunk kénytelenek hírt adni, hogy a japán Fujitsu bejelentette: egy Sony akkumulátorral szerelt notebookja a múlt héten olyan mértékben túlhevült, hogy kisebb sérüléseket okozott egy felhasználó kezén. Ennek tükrében talán már érthető, hogy a vállalat miért igyekszik közel 340 ezer akkumulátort visszahívni, a felhasználók számára ingyenes csereprogramjának keretei között.

Korábban már ismertettük az első, Sony-t ért veszteségekre vonatkozó becsléseket, melyek már akkor is 100-200 millió dollárra taksálták a számlát. A múlt héten csütörtökön azonban maga a vállalat jelentette be, hogy a július-szeptember hónapok közti időszak alatt becslése szerint mintegy 430 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az ügy kapcsán. Időközben hiánycikké is váltak az akkumulátorok.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

SEQ-SPORT-INHANDS-03
OMEN 15 Laptop 2

Laptop

Brutálisak lettek a HP új gamer laptopjai

2019. szeptember 21. szombat
Cat B26_2

SmartPhone

A Cat Phones piacra dobott egy majdnem törhetetlen mobilt

2019. szeptember 21. szombat
Mate 30 Series

SmartPhone

Itt az új Huawei mobilcsalád! Mate 30 a porondon

2019. szeptember 20. péntek
TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap

Dotkom