Connect with us

technokrata

A világ legenergiahatékonyabb notebookja

Laptop

A világ legenergiahatékonyabb notebookja

A VIA állítása szerint.

Közel 10 éve a Cyrix processzorok az x86 CPU-kat használók körében még közismertek voltak – a Pentium lapkák megjelenésének idején élték virágkorukat. A chippel kapcsolatos licencek a vállalat megszűnésekor a VIA birtokába kerültek, a távol-keleti cég pedig folyamatosan igyekezett is gondozni a rá bízott tudást. Igaz, az AMD-vel és az Intellel nem vehette fel a versenyt, de a vállalat rendszeres időközönként kiadta újabb CPU-it, melyek elsősorban energiahatékonyságukról voltak ismertek.

A tajvani cég most azt állítja, hogy az Everex NC1500-as notebookja a világ leginkább energiakímélő laptopja. Természetesen a hordozható számítógépben egy VIA processzor, mégpedig az 1,5 GHz-es órajelen működő C7-M dolgozik. Ez a lapka nem igényel több energiát 12 wattnál, míg az Intel Core Duo-ja 34, a Yonah magos mobil változat pedig 31 wattot használ fel. A VIA saját Powersaver technológiája révén a processzor képes dinamikusan váltani a különböző teljesítményt igénylő állapotok között, ami akár 20 százalékkal hosszabb használati idő képében is jelentkezhet a mobil számítógépek tulajdonosai számára.

Maga az NC1500-as 512 MB-nyi DDR2 SDRAM-mal, 15,4 colos, szélesképernyős LCD-vel és a VIA szintén saját fejlesztésű Unichrome Pro integrált grafikus vezérlőjével van ellátva. A 60 GB-os kapacitást nyújtó merevlemezzel szerelt készüléket ellátták DVD-íróval, Ethernet csatolóval és WiFi adapterrel (802.11b/g) is, valamint három 2.0-s USB port áll a felhasználó rendelkezésére.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák