Connect with us

technokrata

Teljesen áttért Apple notebookok

Laptop

Teljesen áttért Apple notebookok

Akár 39 százalékkal is gyorsabb lehet az új Macbook Pro, mint az előző modell.

Már a teljes MacBook Pro mobil számítógép-sorozat az új Intel Core 2 Duo processzorokra épül, melynek kistestvérét még májusban intelesítette az Apple (erről szóló cikkünk itt olvasható). Minden új modell Core 2 Duo-t tartalmaz, 4 MByte megosztott másodszintű gyorsítótárral, így akár 39 százalékkal is nagyobb teljesítményt kínál, mint az előző MacBook Pro változatok, és akár hétszer gyorsabb, mint az 1,67 GHz-es PowerBook G4, az ipari szabványok szerinti mérések alapján. Az Apple továbbfejlesztette, optimalizálta a Mac OS X operációs rendszert is, hogy jobban kihasználja az Intel Core 2 Duo processzor új szolgáltatásait, így az Aperture 1.5, Final Cut Pro 5 és Logic Pro 7 szoftverek is jobban ki tudják aknázni teljesítményét.

Az új MacBook Pro mobil számítógépek operatív tára akár 3 GByte-ig bővíthető 667 MHz-es DDR2 SDRAM-mal. Akár 256 MByte dedikált GDDR3 tárral is rendelkezhet az eszközbe szerelt ATI Mobility Radeon X1600 grafikus vezérlő; SuperDrive meghajtója pedig a kétrétegű médiát is képes írni. A csatlakozási lehetőségek széles tárházát 10/100/1000Base-T Gigabit Ehternet kapu, beépített AirPort Extreme és Bluetooth 2.0+EDR illesztők, FireWire 800 és 400 kapuk, digitális és analóg hang be- és kimenetek, ExpressCard/34 bővítőhely és a 30″-es Apple Cinema HD Display képernyőt is támogató DVI kapu egészíti ki.

A MacBook Pro az Apple MagSafe tápegységével kerül forgalomba, melynek vezetéke mágnesesen csatlakozik a számítógéphez, így erő hatására önműködően szétkapcsol – vagyis megakadályozza, hogy a tápegység vezetékébe akadva valaki véletlenül lerántsa az asztalról. A MacBook Pro ezen kívül alulról megvilágított billentyűzetet és a leejtéssel járó sérüléstől, adatvesztéstől Sudden Motion Sensor mozgásérzékelővel védett merevlemezt is tartalmaz. Az újratervezett ujjkövető alkalmas a nagyobb dokumentumok pörgetésére, pásztázására is.

Az új 15″-es MacBook Pro mobil számítógép 2,16 vagy 2,33 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral és rendre 1 vagy 2 GByte RAM tárral, valamint 120 GByte-os SATA merevlemezzel; illetve az új 17″-es MacBook Pro modell 2,33 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral, 2 GByte RAM tárral és 160 GByte-os SATA merevlemezzel már előrendelhetők a magyarországi Apple viszonteladóknál.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin