Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teljesen áttért Apple notebookok

Laptop

Teljesen áttért Apple notebookok

Akár 39 százalékkal is gyorsabb lehet az új Macbook Pro, mint az előző modell.

Már a teljes MacBook Pro mobil számítógép-sorozat az új Intel Core 2 Duo processzorokra épül, melynek kistestvérét még májusban intelesítette az Apple (erről szóló cikkünk itt olvasható). Minden új modell Core 2 Duo-t tartalmaz, 4 MByte megosztott másodszintű gyorsítótárral, így akár 39 százalékkal is nagyobb teljesítményt kínál, mint az előző MacBook Pro változatok, és akár hétszer gyorsabb, mint az 1,67 GHz-es PowerBook G4, az ipari szabványok szerinti mérések alapján. Az Apple továbbfejlesztette, optimalizálta a Mac OS X operációs rendszert is, hogy jobban kihasználja az Intel Core 2 Duo processzor új szolgáltatásait, így az Aperture 1.5, Final Cut Pro 5 és Logic Pro 7 szoftverek is jobban ki tudják aknázni teljesítményét.

Az új MacBook Pro mobil számítógépek operatív tára akár 3 GByte-ig bővíthető 667 MHz-es DDR2 SDRAM-mal. Akár 256 MByte dedikált GDDR3 tárral is rendelkezhet az eszközbe szerelt ATI Mobility Radeon X1600 grafikus vezérlő; SuperDrive meghajtója pedig a kétrétegű médiát is képes írni. A csatlakozási lehetőségek széles tárházát 10/100/1000Base-T Gigabit Ehternet kapu, beépített AirPort Extreme és Bluetooth 2.0+EDR illesztők, FireWire 800 és 400 kapuk, digitális és analóg hang be- és kimenetek, ExpressCard/34 bővítőhely és a 30″-es Apple Cinema HD Display képernyőt is támogató DVI kapu egészíti ki.

A MacBook Pro az Apple MagSafe tápegységével kerül forgalomba, melynek vezetéke mágnesesen csatlakozik a számítógéphez, így erő hatására önműködően szétkapcsol – vagyis megakadályozza, hogy a tápegység vezetékébe akadva valaki véletlenül lerántsa az asztalról. A MacBook Pro ezen kívül alulról megvilágított billentyűzetet és a leejtéssel járó sérüléstől, adatvesztéstől Sudden Motion Sensor mozgásérzékelővel védett merevlemezt is tartalmaz. Az újratervezett ujjkövető alkalmas a nagyobb dokumentumok pörgetésére, pásztázására is.

Az új 15″-es MacBook Pro mobil számítógép 2,16 vagy 2,33 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral és rendre 1 vagy 2 GByte RAM tárral, valamint 120 GByte-os SATA merevlemezzel; illetve az új 17″-es MacBook Pro modell 2,33 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral, 2 GByte RAM tárral és 160 GByte-os SATA merevlemezzel már előrendelhetők a magyarországi Apple viszonteladóknál.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés