Connect with us

technokrata

Letölthető a legújabb Windows asztali kereső

Laptop

Letölthető a legújabb Windows asztali kereső

Windows Desktop Search 3.0 – villámgyors keresés adataink között.

Az asztali keresés forradalmát a Google indította útnak Google Desktop Search nevű alkalmazásával. Ennek lényege, hogy minden, a számítógépen tárolt adat indexelésre kerül, így egy keresésnél nem kell fizikailag átnézni az egyes állományokat (ami mondjuk egy 200 GB-os winchesternél akár percekig is eltarthat), hanem csupán ezt a néhány 10 MB-os file-t kell végigkutatni. Ennek köszönhetően a keresett szót, szavakat tartalmazó állományok gyakorlatilag azonnal, maximum egy-két másodperces várakozást követően előkeríthetők. Hatalmas zenei gyűjteményeknél, kiterjedt elektronikus levelezések esetén például nagyon nagy segítséget nyújthat a technika.

Mindehhez természetesen szükség van az eltárolt információk indexelésére – ez pedig nem ritkán napokig is eltarthat (természetesen a merevlemezen tárolt adatok mennyiségétől függően). A folyamat valós időben történik, azaz a számítógépre újonnan érkező file-ok is rögzítésre kerülnek az indexállományban, tehát az mindig naprakész lehet. Az indexelés a háttérben zajlik, így nem zavarja a felhasználót; ráadásul csak annyi erőforrást foglal le, ami felhasználásával még nem zavarja a monitor előtt ülő napi teendőjét. Természetesen ez az indexelés ideiglenesen ki is kapcsolható.

Nos, a Microsoft fejlesztésében a minap megjelent Windows Desktop Search 3.0-s kiadása Windows service-ként fut, ami azt jelenti, hogy az olyan, szintén Redmond fejlesztett alkalmazások, mint a Microsoft Office Outlook 2007 és a Onenote 2007 ugyancsak ezt a technikát alkalmazzák az általuk előállított, megnyitott tartalmak indexelésére. Az észak-amerikai szoftverfejlesztő vállalat közlése szerint továbbfejlesztésre került a teljesítmény, illetve az állománytípusok támogatása is javult. A lenti linkekre kattintva mind a Windows XP-s, mind a Windows 2003 Server változat letölthető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák