Connect with us

Letölthető a hetes Internet Explorer

Laptop

Letölthető a hetes Internet Explorer

A Microsoft elérhetővé tette legújabb böngészőjét az internetezők számára.

18 hónappal azután, hogy Bill Gates beígérte az Internet Explorer átdolgozását, a Microsoft elkészült az Internet Explorer 7 végső változatával. A hónapokon keresztül tesztelt szoftver a Microsoft weboldaláról a tegnapi nap során vált letölthetővé.

Szolgáltatásait tekintve komoly változtatásokon esett át a browser. Többek között jobb web standard támogatással rendelkezik, került bele RSS hírolvasó, illetve az egyik legfontosabb változtatás a funkcionalitást nézve a füles (tabbed) böngészés megjelenése. Gondoltak a fejlesztők a hatos kiadás biztonsági gyengeségeit felemlegetőkre is: az Internet Explorer 7 beépített phishing-szűrővel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a jelszóhalász weboldalak, melyek kicsalnák az internetezők személyes adatait (bankszámlaszámok, belépési kódok stb.) nagy valószínűséggel azonosításra kerülnek, így a felhasználó számára világossá válhat, hogy rosszindulatú webhelyet készül megnyitni.

A változtatásokat az egyre kedveltebbé váló Firefox indította el. A Tűzróka 1.0-s változatának megjelenésével egészen júliusig folyamatosan növelte részesedését az internetezők által használt böngészők között, a Onestat piackutató cég elemzése szerint. Mára azonban az IE megkezdte elvesztett piacának visszahódítását: a nyári hónaphoz képest 2,8 százalékot bővült alkalmazottsága (jelenleg 85,9 százalékon áll). Ezzel párhuzamosan a Firefox vesztett népszerűségéből: 11,5 százalékon áll, ami 1,4 százalékos csökkenést jelent.

Ez utóbbi 2.0-s verziójának megjelenése azonban minden bizonnyal ismét felkelti majd az emberek vágyát az alternatív böngésző kipróbálására: amint arról mi is írtunk, a Tűzróka második generációja október végén válik nyilvánossá. Ez Chris Beard, a Mozilla egyik alelnökének bejelentése szerint átcsúszhat jövő hónap elejére is, de a megjelenés már a küszöbön áll. Gary Schare, a Microsoft IE termékmenedzsmentjének igazgatója pedig úgy nyilatkozott, hogy még a Firefox tulajdonosoknak is érdemes megnézni a hetes Internet Explorert.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom