Connect with us

technokrata

Windows Vista: az utolsó nyilvános tesztváltozat

Laptop

Windows Vista: az utolsó nyilvános tesztváltozat

Több kiadás nem lesz a piaci debütálás előtt.

A Microsoft múlt hét végén tette elérhetővé következő generációs asztali operációs rendszerének második, egyben utolsó bétaváltozatát. Az RC2 (ahol az RC a release candidate rövidítése) verzió nem csak a technikai tesztelők és fejlesztők számára érhető el, hanem azok is kipróbálhatják, akik korábban beszerezték az RC1-es kiadást. Újonnan regisztráló internetezőknek azonban már nem osztanak ki a jövő év közepéig használható kulcsokat.

Habár eredetileg csak egy nyilvános bétát kívántak kiadni a Vistából, az RC2 megjelenése nem jelenti azt, hogy csúsznának a végleges bemutatkozással – legalábbis Redmond ezt állítja. A Microsoft hivatalos tájékoztatása szerint a termék minőségének magasan tartása elsődleges prioritással szerepel a vállalat teendői között; emellett tartják magukat az utoljára bejelentett két időponthoz. Az első még idén, novemberben lesz, amikor a nagy mennyiségben vásárlók (azaz elsősorban a vállalatok, az üzleti élet) számára teszik elérhetővé a Vistát. A következő, általános bemutatkozás pedig jövő januárban lesz, ekkor mindenkinek elérhetővé válik az operációs rendszer.

Korábbi tervek szerint még a karácsonyi szezon kezdetére el kellett volna készülnie a következő Windows-nak, ám márciusban arról voltak kénytelenek beszámolni a redmondiak, hogy ehhez már nem tudják tartani magukat. Az elemzők pedig megosztottak az éppen érvényben levő dátummal kapcsolatban is. A Goldman Sachs egyik elemzője, Rick Sherlund szerint a Microsoft tartani tudja majd a tervet, de a Gartner úgy véli, újabb csúszás várható.

Mindeközben a szoftveróriás arra bíztatja a fejlesztőket (és minden más tesztelőt), hogy jelezzék azokat a hibákat, amelyeket a legutolsó buildben felfedeznek. Ha nem a kiadásra, de az utána érkező patch-ekkel szeretnének annyi hiányosságot eltüntetni ezekből, amennyit csak lehet. Ennek a hozzáállásnak köszönhető az is, hogy az RC2 még jobbá válhatott, mint az RC1: mind teljesítmény, mind kompatibilitás tekintetében javult a korábbi tesztverzióhoz viszonyítva.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp