Connect with us

A Samsung HD DVD-s notbookja

Laptop

A Samsung HD DVD-s notbookja

Extrém felbontás a világ legkönnyebb 17 colos, szélesképernyős noteszgépében.

A Samsung M55 egyike azon első fecskéknek, melyek kiállnak a következő generációs optikai adattárolás valamelyik szabványa mellett. Ismeretes, hogy a Blu-ray és a HD DVD egyaránt igyekszik megnyerni a vásárlók kegyeit (éppen ezért eddig egyik sem tudott fölénybe kerülni, a vevők pedig kivárnak); a Samsung azonban letette a voksát az utóbbi mellett. Ez azonban csak az egyik érdekessége a hordozható számítógépnek.

Korábban a világ legvékonyabb 17 colos notebookja volt a Samsung ezen fejlesztése, mely a szélesképernyős kialakítású LCD-vel rendelkező noteszgépek között tört uralomra. Köszönhette mindezt annak, hogy tömege semmivel sem volt nagyobb, mint a 15,4 colos, azaz kisebb kijelzővel szerelt átlagnotebookoknak – 3 kilogramm. Emellett legnagyobb vastagsága is mindössze 3,5 centiméter – ezeket a fizikai paramétereket az utód is örökölte. LCD-jén amúgy 1920×1200 pixeles natív felbontás megjelenítésére képes, melyet egy 256 MB-nyi saját memóriával ellátott Nvidia Geforce 7600 Go lát el adatokkal.

Nem meglepő módon az Intel Core architektúrája biztosítja a magas számítási teljesítményt, sajnos még az előző generációs Core Duo processzort rakták bele (T2500). Nem lehet panasz azonban a háttértárra: egy 120 GB-os SATA merevlemez gondoskodik az adattárolásról. A modern vezetékmentes csatlakozás teljes skálája rendelkezésre áll: a Wi-Fi szabványok közül a 802.11a/b/g standardokat támogatja, és ellátták 2.0-s Bluetooth-szal is.

Ahogy azt már az ilyen prémium modelleknél megszokhattuk, az ár nem mondható alacsonynak: az európai forgalomban is kapható Samsung M55 3000 euróért vásárolható meg.9Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő