Connect with us

Reszkessetek hamisítók – itt a mikronyomtatás!

Laptop

Reszkessetek hamisítók – itt a mikronyomtatás!

A Xerox új digitális képalkotási technikája megnehezíti a személyes iratok hamisítását.

A Xerox tudósai olyan betűtípust fejlesztettek ki, mely csak nagyító alatt olvasható, így biztonságosabbá teszi a személyes adatokat tartalmazó értékes dokumentumokat. Az új képalkotási technikával akár 0,254 milliméteres betűket is előállíthatunk, melyeket a hamisítók nem tudnak reprodukálni. A mikroszöveg méretet jól illusztrálja, hogy a betűtípus alkalmazásával akár egy 100 oldalas könyv is elfér egy A/4-es lapon!

Ezt megelőzően is alkalmaztak mikroméretű betűket a bankjegyhamisítás megnehezítésére, illetve csekkek, hitelkártyák hitelességének igazolására. Sok csekken például az aláírás vonalát több apró, szabad szemmel nem látható ˝aláírás˝ szó alkotja. A Xerox MicroText még biztonságosabbá teheti az értékes dokumentumokat azáltal, hogy az apró betűk és számok segítségével személyre szabja azokat.

A digitális képalkotásnak köszönhetően a dokumentum bármely eleme – képek, vonalak, szövegek – tetszőleges mikrobetűkkel helyettesíthető. Így például az általunk kibocsátott csekken olyan vonalra kerülhet aláírásunk, melyet saját nevünk, illetve címünk alkot! De akár a csekken normál méretben szereplő összeget is feltüntethetjük szabad szemmel nem látható méretben! A csekkeken túl például születési anyakönyvi kivonatok, illetve jogosítványok kiállításakor alkalmazható a Xerox új képalkotási technikája.

A Xerox új betűtípusát a Xerox FreeFlow Variable Information Suite 5.0 szoftverkészlet keretén belül mutatták be először, melyet a Xerox kifejezetten személyre szabott dokumentumokat előállító vállalatok számára értékesít. A digitális Xerox berendezések új generációja kiváló minőségben nyomtat mikroszöveget a továbbfejlesztett digitális technológiának és a jobb képminőségnek köszönhetően.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom