Connect with us

technokrata

A Thinkpadek akkumulátorait is visszahívják

Laptop

A Thinkpadek akkumulátorait is visszahívják

Újabb félmillióval gyarapodott a visszarendelt mobil energiaforrások száma.

Nemrég beszámoltunk arról: a Los Angeles-i LAX repülőtéren egy újabb notebook „döntött úgy”, hogy bizonyítékot szolgáltat a hordozható masinák veszélyességére. Egy férfi IBM gyártású Thinkpadjének akkumulátora a beszállás során felrobbant, szerencsére még akkor, amikor a gép a terminálnál állt. A noteszgép tulajdonosa időben le tudta hozni a készüléket a repülőgépről.

Egy szemtanú szerint, aki még akkor éppen nem szállt be a légi járműbe, egy férfi rohant kifelé onnan, a többi utassal ellenkező irányba szaladva, majd egy notebookot dobott a földre. Az eszközt ezt követően azonnal elborították a lángok, és körülbelül 15 másodpercig látványos tűzijátékot produkált a „nézőközönség” előtt. Az emberek emiatt megrémültek, kitört a pánik, néhányan még terroristákat is vizionáltak a reptérre. A készülék körülbelül egy percig lángolt, amikor újabb robbanásokat produkált, a szemtanú szerint még nagyobbat, mint az előző alkalommal. A keletkező füst pedig lassan megtöltötte a terminált; csak az időközben feleszmélő alkalmazottaknak és az általuk működésbe hozott tűzoltó készüléknek köszönhetően fejeződött be ilyen „hamar” a látványosság.

A notebook tulajdonosa szerint Thinkpad T43-asának akkumulátorát még korábban leellenőrizte, és az nem szerepelt egyik visszahívási listán sem. Ami még ijesztőbb, a beszámoló szerint fél óráig használta a hordozható számítógépet minden gond nélkül, majd a beszálláskor kikapcsolta, és a hátizsákjába tette – a készülék nem sokkal ezután, kikapcsolt (!) állapotban kezdett neki az önpusztításnak.

Azóta a Lenovo vizsgálatba kezdett, melynek megállapításai a következő oldalon olvashatók.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom