Connect with us

10 megapixeles mini Sony fényképező – érintőkijelzővel

Laptop

10 megapixeles mini Sony fényképező – érintőkijelzővel

Az új Sony N2 minden eddiginél nagyobb felbontást és érzékenységet kínál a kompakt Cyber-shot készülékek sorában.

A 10 megapixeles határt a kompakt Cyber-shot fényképezőgépek közül elsőként átlépő Cyber-shot N2 rendkívül nagy, 10,3 összmegapixel felbontású Sony fejlesztésű Super HAD CCD-érzékelőt alkalmaz, ami 10,1 megapixel valós felbontásnak felel meg. Ez az 1/1,7 colos érzékelő nagyobb méretű, mint a Cyber-shot N2 elődjében, az N1-es modellben található CCD. Ezáltal olyan mértékben növeli a dinamikatartományt, hogy képes kiküszöbölni a túlexponálás miatt keletkező ˝kifehéredést˝, ami a nagy pixelmennyiséggel dolgozó kisméretű szenzorok gyakori problémája.

A készülék Carl Zeiss Vario-Tessar objektívje 3-szoros optikai zoommal rendelkezik, melyet a távoli tárgyak még nagyobb arányú közelítése érdekében 6-szoros digitális zoom és 17-szeres VGA Smart zoom egészít ki.

A Cyber-shot N2 elődje ISO 800-as értékénél is nagyobb, ISO 1600-as érzékenységgel rendelkezik. Ezenkívül az új nagy érzékenységű üzemmód kiválasztja az optimális ISO-beállításokat, miközben csökkenti a szín- és luminanciazajt, tiszta, természetes képeket eredményezve még akkor is, ha beltérben vagy szürkületkor vaku nélkül fényképez.

A 3 colos hibrid, érintésvezérelt kijelző élénk képreprodukciójáról a Clear Photo LCD Plus technológia gondoskodik. Tükröződésmentes bevonata egyrészt javítja a képminőséget, másrészt – főként nyári verőfényben – a tükröződés csökkentésével növeli a kontrasztot.

Az egyszerűség és a könnyű kezelés a Cyber-shot N2 alapvonása: nemcsak a fotózási és lejátszási funkciók érhetők el közvetlenül az érintőképernyőn keresztül, hanem akár magára a felvett képre is művészi kiegészítések rajzolhatók a tartozék Paint Pen rajzceruza segítségével.

A 151 grammo Cyber-shot N2 25 MB-os belső memóriájában, valamint az akár 500 kép tárolására alkalmas külső tárolón található képeket a készülék automatikusan miniatűr méretű VGA-másolatként is elmenti, és úgy rendezi, hogy Zsebalbum üzemmódban gyorsan megtalálhatók, és az LCD-n nézegethetők legyenek. Az indexképek akkor is megmaradnak a készülékben, ha magukat a felvételeket átviszi a számítógépére, vagy eltávolítja a Memory Stick kártyát.

Az N2 tartozék lítiumionos akkumulátora a Sony továbbfejlesztett Stamina technológiájával készül, melynek egyetlen feltöltése akár 300 felvétel elkészítéséhez elegendő energiát biztosít. Ez körülbelül 2,5 órányi folyamatos fényképezésnek felel meg.

Európában a Cyber-shot N2 2006 októberétől kerül forgalomba.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom