Connect with us

1100 eltűnt notebook

Laptop

1100 eltűnt notebook

Az elmúlt öt év mérlege – egyetlen minisztériumban!

Több mint 1100 hordozható számítógépnek veszett nyoma az elmúlt öt évben az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumában. A noteszgépeket tulajdonosaik elveszítették vagy ellopták tőlük, de számos eszköznek eltűnésének még az okát sem tudják, számolt be a minisztérium a jelenségről nemrég.

A kormányzati intézmény egyébként 30 ezer notebookkal rendelkezik, derült ki a minisztérium nyilvántartásából. A lista elemeinek megvizsgálásakor kiderült, hogy 1137 darab hiányzik, ezek közül ráadásul 249 bizalmas adatokat tartalmaz(ott). Arról azonban nincsen tudomása a minisztériumnak (legalábbis a tájékoztatóban ez állt), hogy bármilyen adattal is visszaéltek volna eddig. A közlemény értelmében az információkat jelszavas védelemmel és titkosítással óvják az illetéktelenektől.

A felmérés ugyanakkor egy másik aspektusát is vizsgálta a történteknek: rávilágított arra, hogy 297 eset történt 2003 óta, amelynek során bizalmas adatok elvesztek vagy olyanok kezébe jutottak, akiknek nem volt engedélyük ehhez. Ezekben az esetekben 217 notebook, 15 tenyérgép és 46 USB-s flash-meghajtó játszott szerepet.

Azonban nem csak a kereskedelmi minisztérium bánik óvatlanul a rá bízott adatokkal. Például idén júniusban 2,2 millió aktív, a nemzeti gárdához és a tartalékosokhoz tartozó katona adatait lopták el egy kormányzati tisztviselő házából. Nem sokkal azelőtt pedig 26,5 millió amerikai veterán adataihoz jutottak hozzá a tolvajok.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom