Connect with us

Egylemezes Windows Vista

Laptop

Egylemezes Windows Vista

Olcsóbb előállítás, könnyebb upgrade – három operációs rendszer egy lemezen.

Ahogy közeledik a megjelenési időpontja, egyre több hír foglalkozik a Microsoft új operációs rendszerével. Írtunk már arról, hogy a Vista ijesztő, és arról is, hogy egyesek szerint lelassítja majd az Internetet. Most azonban egy más természetű hír miatt kell ismét foglalkoznunk a redmondi szoftverrel.

Ismeretes, hogy a Windows Vista, a Windows XP-hez képest jóval több változatban kerül majd forgalomba. A három, otthoni felhasználóknak szánt (Home Basic, Home Premium, Ultimate) és a fejlődő piacokra fejlesztett (Starter) verzió mellett két üzleti (Business, Enterprise) kiadás is napvilágot fog látni – ez utóbbi ráadásul az összes többinél korábban, még az idén. Az otthoni internetezők leghamarabb januárban szerezhetnek be legálisan egy példányt a szoftverből.

A fenti hat verzió elég soknak tűnik, a Microsoft mégis úgy döntött, (az otthoni változatokat) egyetlen DVD-n fogja kiadni mind. A verziók közötti váltást az úgynevezett Windows Anytime Upgrade segíti majd – a vállalat képviselője szerint ezzel könnyűvé válik az upgrade abban az esetben, a valaki rájön, hogy neki a „nagyobb” Vistára van szüksége. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy több példányban lehetne az operációs rendszert feltelepíteni – a szoftverkulcsok verzió-specifikusak lesznek.

Arról nem kívánt nyilatkozni a Microsoft szóvivője, hogy ha ez olcsóbb rendszerupgrade-et jelent, és ennek révén az előállítási költségek is csökkennek, akkor ez vajon megjelenik-e a termék árában. Azt viszont tagadta a redmondi alkalmazott, hogy a Windows Anytime Upgrade kívánatos célpontja lenne a hackereknek; szerinte a Vista a legbiztonságosabb Windows lesz mind közül.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom