Connect with us

A legolcsóbb kétmagos notebook

Laptop

A legolcsóbb kétmagos notebook

A Lenovo több tekintetben is újat alkotott noteszgépével.

Ismeretes, hogy a távol-keleti vállalat tavaly vásárolta meg az IBM számítógépgyártó részlegét, így többek között a Thinkpad notebookok fejlesztésének, gyártásának, eladásának joga is a kezébe került. Mindmáig meg is tartotta a márkát a cég, ám a legújabb hordozható számítógépe már nem ezt az elnevezést kapta, hanem a vállalat saját nevét viseli.

A Lenovo N100-as azonban nem csak emiatt érdemel figyelmet, hanem annak a ténynek az okán is, hogy ez a piacon az egyik legolcsóbb, jelenleg is kapható, Intel Core 2 Duo processzorra alapuló notebook. A cég website-ján olvasható információ szerint mindössze 829 dollárért (körülbelül 180 ezer forintért) lehet hozzájutni az alapváltozathoz. A T5500 (1,6 GHz-es órajelű) processzort, 512 MB-nyi DDR2 SDRAM-ot, 80 GB kapacitással rendelkező merevlemezt és DVD/CD-RW meghajtót tartalmazó notebook 14 colos LCD-vel rendelkezik, melyen WXGA (1280×1024 képpontos) felbontású képek megjelenítésére képes. Az 1 GB-os operatív tárral és 15,4 colos képátlóval rendelkező LCD-vel felszerelt változat is alatta marad a 900 dollárnak.

Ezzel a típussal a Lenovo elsősorban a kisvállalatokat célozza meg, amelyek értékelik az alacsony energiafogyasztást, nem vágynak nagy grafikus teljesítményre, de mégis modern technológiát szeretnének alkalmazni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom