Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ferrari notebook kicsiben

Laptop

Ferrari notebook kicsiben

Az Acer új üdvöskéje kicsiben is elhozta az olasz életérzést a mobil számítógépek közé.

Az Acer jó ideje szerződésben áll a neves olasz autógyártó céggel (amint arról mi is beszámoltunk), az ez utóbbi márkaneve alatt forgalomba hozott notebookok kapcsán. A készülék pedig már ránézésre is eltér minden más hordozható számítógéptől: a tervezők igyekeztek a verseny- és sportautóiról híres vállalat négykerekű csodáinak életérzését átültetni a notebookba. Ezt nem csak a színvilág megfelelő megválasztása, a Ferrari emblémák alkalmazása jelenti; maga a váz is speciális anyagból készült. A Ferrari 5000-es szénszálas házzal rendelkezik, ami könnyű, ugyanakkor ellenálló burkolatot jelent a belsejében meghúzódó elektronikai eszközöknek.

A legújabb kiadás ezúttal méretbeli csökkentést hozott magával: az 1005WTMi mindössze 12,1 colos WXGA, azaz szélesképernyős LCD-vel rendelkezik. A kor szelleméhez igazodva már két mag dolgozik a váz alatt, ám az elődök hagyományával nem szakítva ismét egy AMD-s processzort találhatunk a notebookban. Az Intel riválisának Turion 64 X2 TL-60-as CPU-ját az Ati Xpress 1150 chipkészlet szolgálja ki.

Integrált, 1,3 megapixeles videokamerával rendelkezik, melynek révén videokonferenciák is tarthatók a kis noteszgéppel. Emellett gigabites Ethernet csatlakozás, a 802.11a/b/g szabványú Wi-Fi támogatása, 2.0-s Bluetooth, Firewire csatlakozók, 2.0-s USB portok, VGA kimenet várja az érdeklődőket. No meg a vastag pénztárcával rendelkezőket: habár árról még nem esett szó az Acer háza táján, akárcsak a Ferrari autócsodák, a kis hordozható számítógép is drága lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés