Connect with us

Laptop az Xboxból

Laptop

Laptop az Xboxból

Vízhűtéses notebook a Microsoft játékgépéből?

Ben Heckendorn nagy rajongója a redmondi konzolnak – és egyben komoly kihívásokat is kedvelő modder. A két hobbi a nyáron „összeért” a fiatalemberben, és (megrendelésre) elkészítette az első olyan notebookot, amelynek egy Xbox 360 az alapja, nem pedig hagyományos PC. Heckendornt még májusban kérdezte arról egy barátja, hogy vajon tud-e laptopot fabrikálni egy Xboxból – és tudott. Vagy legalábbis úgy tűnik.

Néhány extrém adat ugyanis kétséget ébreszthet az egyszeri internetezőben, hogy valóban létezik e az Xbox-laptop. Heckendorn elmondása szerint a konzol saját hűtését vízhűtésre cserélte, ami egy hordozható számítógépnél igencsak furcsa. A készülék vastagsága is jóval nagyobb a notebookoknál megszokott 2-3 centiméterhez képest: 7 centiméter. Könnyű hordozhatóságról tehát szó sincs, mivel a készülék tömege is meglehetősen nagy lett: közel hat és fél kilogramm (vízzel töltött állapotban).

Ha hinni lehet az Interneten (többek között Gizmodo-n) felbukkant képeknek, akkor egy 17 colos, szélesképernyős kialakítású LCD-t kapott az eszköz, mely állítólag 1280×720 pixeles felbontásra képes. Saját beépített billentyűzettel és Wi-Fivel rendelkezik, illetve 3 USB porttal látta el a lelkes modder. A műanyag billentyűzettől eltekintve teljes mértékben alumíniumból készült a váz, hátoldalán pedig helyet kapott egy kompozit videó és egy VGA monitor csatlakozó is.

Állást foglalni abban a kérdésben, hogy vajon igazi-e a szerkezet, nem kívánunk – az viszont intő jel, hogy az állítólag Heckendorn részletes építési bemutatóját tartalmazó weboldal nem elérhető…Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom