Connect with us

technokrata

A kétmagos notebookok jövedelmezőbbek

Laptop

A kétmagos notebookok jövedelmezőbbek

Nagyobb hasznot hajtanak az új, kétmagos processzorral ellátott hordozható számítógépek.

A HP az idei év második felében komoly kampányba kezdett a kétmagos processzort (Intel Core 2 Duo és AMD Turion 64 X2) tartalmazó noteszgépek bevezetésére Tajvanon. A helyi HP leányvállalat egyik vezető menedzsere, Dennis Chen szerint egy ilyen eszköz átlagosan 1064 dollárért értékesíthető; ám még e magasabb ár mellett is fokozottabb kereslet mutatkozik a notebookok iránt.

Chen szerint ez azt jelenti, hogy a kétmagos hordozható számítógépek eladása felfutóban van, ami segít a vállalat átlagos eladási árának (average selling price – ASP) magasabb szintre való emelésében. Legalábbis a szigetországban, állította a HP menedzsere, aki szerint mindez a profitra is jó hatással van. A noteszgépeket ugyanis annyira nyomott áron értékesítik már, hogy a 4-5 évvel ezelőtti, nemritkán 20 százalék feletti haszonkulcs mára néhány százalékra olvadt – a lecsökkent átlagár pedig csak úgy tudott magasabb profitot hozni, hogy az eladott készülékek száma nagymértékben megnőtt.

A kétmagos processzorral szerelt notebookok értékesítésének felfutása tehát egyrészt 50 százalékos profitnövekedést jelenthet a második félévre, másrészt pedig az ASP emelkedésével is jár. A szigetországban értékesített, 600 dollárnál olcsóbb notebookok részaránya így 10 százalék alá csökkent a HP portfoliójában, míg egy évvel ezelőtt ennek részaránya még 30 százalék volt.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom