Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen DOS-t mindenkinek!

Laptop

Ingyen DOS-t mindenkinek!

A FreeDOS projekt végre révbe ért.

Idestova 12 éve, hogy a Microsoft kiadta a DOS legutolsó változatát. Azóta Redmond részéről nem történt újabb fejlesztés az operációs rendszer körül, pedig a DOS nem halott. Sőt! Most támadhat csak fel igazán hamvaiból, hiszen beért az évek óta tartó kódolás, melynek eredménye a minap megjelent, nyíltforrású elveket valló FreeDOS 1.0-s változata. A szoftver bárki számára letölthető a fejlesztők website-járól.

Mégis mi értelme van egy karakteres operációs rendszernek abban a világban, ahol már a 2D-s grafikus kezelői felület is elavultnak számít? Nos, a DOS-os programok futtatása a régebbi rendszereknél még mindig szükséges lehet; emellett nem csak PC-s alkalmazás terén használható a FreeDOS. Fejlesztői ugyanis beágyazott (embedded) rendszerek számára is ajánlják az operációs rendszert.

Az MS-DOS-t teljesen kiváltani képes szoftver olyan képességekkel bővült, mint például ingyenes CD-ROM meghajtó, FAT32 file-rendszer támogatás kernelszinten, továbbfejlesztett stabilitás a HIMEM eszköz meghajtóval és EMM386 memóriamenedzser.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés