Connect with us

technokrata

Ingyen DOS-t mindenkinek!

Laptop

Ingyen DOS-t mindenkinek!

A FreeDOS projekt végre révbe ért.

Idestova 12 éve, hogy a Microsoft kiadta a DOS legutolsó változatát. Azóta Redmond részéről nem történt újabb fejlesztés az operációs rendszer körül, pedig a DOS nem halott. Sőt! Most támadhat csak fel igazán hamvaiból, hiszen beért az évek óta tartó kódolás, melynek eredménye a minap megjelent, nyíltforrású elveket valló FreeDOS 1.0-s változata. A szoftver bárki számára letölthető a fejlesztők website-járól.

Mégis mi értelme van egy karakteres operációs rendszernek abban a világban, ahol már a 2D-s grafikus kezelői felület is elavultnak számít? Nos, a DOS-os programok futtatása a régebbi rendszereknél még mindig szükséges lehet; emellett nem csak PC-s alkalmazás terén használható a FreeDOS. Fejlesztői ugyanis beágyazott (embedded) rendszerek számára is ajánlják az operációs rendszert.

Az MS-DOS-t teljesen kiváltani képes szoftver olyan képességekkel bővült, mint például ingyenes CD-ROM meghajtó, FAT32 file-rendszer támogatás kernelszinten, továbbfejlesztett stabilitás a HIMEM eszköz meghajtóval és EMM386 memóriamenedzser.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom