Connect with us

Mégsem lesz idén új Firefox?

Laptop

Mégsem lesz idén új Firefox?

A végleges 2.0-s változat megjelenése átcsúszhat jövőre.

A The Inquirer online IT-bulvárlap (ahol a Mozilla Foundationt nemes egyszerűséggel Mozzarella Foundationnek keresztelték – szó mi szó, jobban hangzik) véleménye szerint idén már nem lesz végleges a Firefox következő generációja. A Tűzróka 2.0-s változatát egyébként már jó ideje bejelentették a fejlesztők, mégsem vált elérhetővé eddig, csak egy bétát nézhettük meg belőle. A hivatalos bemutatót többször is elhalasztották; legutóbb október 24-ét jelölték meg ennek dátumaként.

Időközben azonban megjelent a második bétaváltozat, mely főként a külcsín tekintetében hozott változást a korábbi bétához képest. Emellett finomítottak a Windows telepítőn is, amely így több, már régóta javításra szoruló hibától szabadult meg. A The Inquirer szerint még több próbaváltozat várható az ősszel és karácsony tájékán, de 2006-ban már nem lesz végleges Firefox 2.0.

Tennivaló akad bőven
Olyan hibákat kell kiiktatniuk a programozóknak, mint például a szóellenőrzővel, a képi frissítéssel és a fülezett kialakítással kapcsolatos problémák; valamint további biztonsági fejlesztéseket is igyekeznek addig integrálni az alkalmazásba. Példának felhozható a már többször említett phishing, azaz jelszóhalász védelem, melyet a második bétában már ki lehet próbálni. Egy hamis weboldal eredetinek álcázhatja magát és így megszerezheti a gyanútlan internetezők bizalmasan kezelendő adatait (például bankszámlaszámokat, azonosítókat, kódokat); ez ellen nyújthat majd védelmet az új funkció.

Emellett olyan frissítések is helyt kapnak a programban, mint a hírolvasást segítő RSS jobb támogatása vagy a véletlenül bezárt fülek újranyitásának átdolgozása. Sőt, a könyvjelzők által tárolt weboldalak esetén a felhasználó a 2.0-s verzió telepítése után azt is láthatja, hogy a kedvencei közé sorolt site-ok közül melyiket frissítették utolsó látogatása óta.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom