Connect with us

Linspire – fizetős programok ingyen

Laptop

Linspire – fizetős programok ingyen

A Microsofttal korábban komoly összeütközésbe került szoftverfejlesztő fizetős szolgáltatását tette ingyenessé a napokban.

Egy érdekes koncepciót tudhatott magának a Linspire – a linuxos disztribúció eddig úgynevezett Click ’N’ Run szolgáltatását pénzért kínálta felhasználóinak. A megoldás lényege az volt, hogy egyetlen helyen összegyűjtve kínálja a cég azokat a szoftvereket, segédprogramokat és egyéb kiegészítőket, amik révén az alap (amúgy szintén fizetős, 60 dollárba kerülő) operációs rendszer funkcionalitása kiterjeszthető. Egy online adatbázisból bárki letölthette a neki fontos alkalmazásokat, ehhez azonban évente fizetni kellett (20-50 dollár közötti összegről volt szó egyénenként, az igénybe vett szolgáltatás színvonalától függően).

Nos, a korábban Lindows néven szereplő vállalat most ezt a díjat törölte el, arra hivatkozván, hogy a CNR annyira jól használható és egyszerűvé teszi a Linux desktop környezetben való használatát, hogy szeretnék, ha minél több felhasználó próbálná ki és élne a lehetőséggel. Kevin Carmony, a cég igazgatója egy bejelentésben szólt erről, melyből az is kiderült, hogy ennek ellenére nem éri komoly anyagi érvágás a vállalatot, mivel akad azért néhány olyan prémiumtermék, melyek bevételei ellensúlyozni tudják a döntés miatt fellépő bevételkiesést. Például a DVD-lejátszó szoftverek, a Codeweavers Crossoveroffice és a Sun Microsystems Staroffice továbbra is fizetősek maradnak.

A letöltősite szerint az eddigi legnépszerűbb, CNR-en keresztül letöltött alkalmazások között olyan nevek találhatók, mint az Adobe Reader, a Firefox webböngésző, a Lassist e-mailes emlékeztető alkalmazás vagy a Frozen Buuble játék. A skála tehát széles, és most mindezt anyagi ellenszolgáltatás nélkül kínálja a cég.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom