Connect with us

Iomega REV Loader 280: Az adatmentők mestere?

Laptop

Iomega REV Loader 280: Az adatmentők mestere?

A REV-meghajtó 35 és 70 GB-os méretben is elérhető, viszont egy nyolclemezes REV loader kell az automatikus napi mentések elvégzéséhez.


A merevlemezes megoldás hatalmas előnye a véletlenszerű hozzáférési idő, a szalag lineáris hozzáférési idejével szemben. Az átlagos keresési idő az utóbbi, akár LTO (Linear Tape Open) vagy Ultrium szalagok esetében nagyjából 75 másodperc körül van, ami a REV-diszkek 12 ms-os (12/1000 másodperc) értékével össze sem hasonlítható.
Az Iomega szerint a diszkes megoldás kevesebb alkatrészt igényel, így megbízhatóbb, s kevesebb karbantartást is igényel. A felhasználók bootolhatnak közvetlenül a REV-lemezről, s a fájlokhoz is közvetlenül hozzáférhetnek, hiszen a REV Loader szabványos fájlrendszerrel csatolódik.
Ha a lementendő adatmennyiség túl nagy az elérhető kapacitáshoz képest, az adatokat elosztják a lemezek között (némileg ellentmondva az “egy diszk per nap” gyakorlatnak). Tesztünkben a REV 1 GB körüli adatot tudott eltárolni percenként (1021 MB/min). Ez nem rossz, tekintve a diszk viszonylag kis méretét; sebessége tehát nagyjából 17 MB/s. Az USB 2.0 interfész elegendő az említett sebesség kiszolgálására.
A diszkcsere ideje a következőkből áll össze: ~35 sec a fizikai cseréhez, 25 sec a betöltéshez és 10 sec a kiadáshoz (eject). Az Iomega mindezt szoftveresen is képes elvégezni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom