Connect with us

technokrata

Core 2 Duo, HD-DVD, 2 GB memória egy notebookban

Laptop

Core 2 Duo, HD-DVD, 2 GB memória egy notebookban

Toshiba notebook a legújabb technológiákkal – megjelent a legújabb Qosmio noteszgép.

A Toshiba gyorsan reagált az Intel többmagos mobilprocesszor-családjának augusztus végi frissítésére, és bejelentette Qosmio családjának legújabb tagját, a G35-AV660-ast, amely azonban nem csak a Core 2 Duo (T7200, 2 GHz-es órajel) miatt emelkedik ki a többi hordozható számítógép közül. A világon még mindenhol ritkaságszámba menő, következő generációs optikai meghajtók egyik változatát magába foglaló készülék ugyan írni nem tudja a HD-DVD-ket, de olvasásukkal megbirkózik. A DVD-ket pedig minden további nélkül képes adattal megtölteni.

Sok kompromisszumot nem kötöttek a tervezőmérnökök, amikor a legújabb Qosmio-t megálmodták. 17 colos kijelzővel rendelkezik, mely szélesképernyős kialakítású. Ezen UXGA, azaz 1920×1200 pixeles maximális felbontás megjelenítésére képes. Az LCD alá az Nvidia kifejezetten mobil környezetbe fejlesztett egyik videovezérlője dolgozik: a Geforce Go 7600 256 MB-nyi GDDR3 videomemória felett rendelkezik. Apropó, operatív tár: a G35-ös legújabb változata kerek 2 GB-nyi DDR2 SDRAM-ot tartalmaz.

A fentiekből látható módon a Toshiba noteszgépe asztali PC-k lecserélését hivatott szolgálni, melyet nagy, 120 GB-os kapacitással bíró merevlemeze is igazol. Vezetékmentes kapcsolatra az elektronikus készülékekkel Bluetooth-on, más számítógépekkel, hálózati eszközökkel pedig a 802.11a/b/g szabványt támogató modulja révén képes.

Mindehhez a Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005-ös kiadása jár. A notebook egyetlen – ám igen komoly – negatívuma: amint az a cég weboldalán is olvasható, 3500 dollárt kell leszurkolni a legújabb Qosmio-ért.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom