Connect with us

Call of duty, Far Cry, Half-Life 2 – Windows nélkül!

Laptop

Call of duty, Far Cry, Half-Life 2 – Windows nélkül!

Virtuális géppel régóta lehet szinte bármilyen platformon Windows-os játékokat futtatni – egy most megjelent alkalmazás azonban szükségtelenné teszi a VMware-szerű alkalmazásokat és a hosszadalmas telepítgetést.

A Crossover Mac bétaváltozata a napokban látott napvilágot. Felhasználóinak a Windows-os programok Mac OS X-es környezetben való futtatásának lehetőségét ígéri. Nem kell tehát olyan virtuális gépeket létrehozni, amilyeneket a Parallels vagy a VMware tud – nincs erőforrás-lefoglalás, operációs rendszer telepítés, frissítés; csupán a Codeweavers szoftverét kell telepíteni.

Maga a program tulajdonképpen a Wine környezet portolása Mac OS X-es környezetbe. Az inteles processzorra alapuló Macintosh-ok felhasználói így voltaképp Windows nélkül használhatnak Windows-os programokat. Igaz, az alkalmazás messze nem tökéletes, a screenshotokkal részletesen illusztrált Engadget bemutató például arról tájékoztat, hogy az Internet Explorer ugyan futtatható volt a bétaváltozatban, de nem töltött be semmilyen weboldalt. A Filezilla FTP-kliens ugyanakkor kifogástalanul működött, állítja a teszt.

A hivatalos website-on közzétett támogatott programok listája ugyanakkor igen illusztris. A címben már említett játékok mellett még további 357 játékszoftver található a kínálatban, de a multimédiás programok tárháza is ugyanilyen széles. A 60 napig kipróbálható alkalmazást érdemes tehát megtekinteniük a Mac OS X tulajdonosoknak, ha olyan programokat szeretnének használni, amiket eddig a platformok közötti átjárhatóság hiányában nem tudtak.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom